Tejada (ICV): «Repetir la majoria de Candini a la pròxima legislatura gairebé condemnaria Ràdio Calella TV»

Imatge d'arxiu

Sebastián Tejada, portaveu d’ICV, creu que a l’equip de govern li molesta Ràdio Calella TV per la pluralitat i la diversitat amb què funciona i que la reelecció de Montserrat Candini com a alcaldessa gairebé condemnaria la ràdio. ICV fa una valoració «extremadament negativa» de la decisió del govern municipal de no renovar a Toni Sintas al capdavant d’aquesta casa, de la qual assegura que és un mitjà de comunicació plural i obert i, alhora, una escola professional per a molts joves que inicien la seva carrera professional.

Jo penso que des de fa temps aquest equip de govern no està satisfet amb com funciona la ràdio. Crec que li molesta la pluralitat i la diversitat amb què funciona. Honestament, crec que repetir la majoria a la pròxima legislatura gairebé condemnaria Ràdio Calella TV. Per a mi és una evidència, però s’ha de demostrar.

Tejada ha demanat al govern la convocatòria d’una Junta General extraordinària per debatre el futur a curt i mitjà termini de Ràdio Calella TV, conèixer els motius de l’alcaldessa de no renovar a Toni Sintas i per discutir i aprovar el nomenament del nou director, que serà l’exredactor d’aquesta casa i actual director de mitjans de l’Ajuntament de Malgrat, Emili Pacheco.

La nostra intenció, d’ICV, van per demanar la convocatòria urgent d’una Junta General extraordinària de Ràdio Calella TV. Seria gairebé un Ple per parlar d’unes quantes qüestions. En primer lloc, perquè la senyora Candini ens expliqui directament i sense intermediaris el motiu de la no renovació del senyor Sintas. En segon lloc per discutir si s‘escau i si s’escau aprovar el nomenament de la persona que hagi de substituir el senyor Sintas. Recordem que per nomenar director es necessita una majoria de dos terços de la Junta General, que són les mateixes persones que constitueixen el Ple.

Tejada ha explicat que està en converses amb la CUP i amb ERC per la sol·licitud de la Junta General. El portaveu d’ICV considera que l’alcaldessa ha aprofitat una excusa tècnica per «liquidar» a Sintas per fer de Ràdio Calella TV un mitjà de comunicació plural, obert i experimentador.

Per a nosaltres, la pluralitat, la formació i l’experimentació en formats que abans eren impensables que ha desenvolupat l’Antoni Sintas era l’evidència de que Ràdio Calella TV funcionava i funcionava essencialment gràcies a la seva empenta, al seu coneixement i a la seva dedicació, cosa que, en un mitjà tan modest com Ràdio Calella TV són imprescindibles. Per tant, la nostra valoració, és extremadament negativa. Creiem que l’alcaldessa ha aprofitat una excusa tècnica, injustificable sota el meu punt de vista, si hagués tingut la voluntat de mantenir al senyor Sintas en la direcció per liquidar una persona que definitivament era incòmode perquè havia obert la ràdio d’una manera que és la que exigeix la Llei catalana de l’audiovisual: una ràdio plural, oberta, experimentadora i francament estimulant.

Tejada ha afirmat estar a l’expectativa de que l’alcaldessa convoqui la Junta General.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu d’ICV, Sebastián Tejada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *