La Sala Mozart veurà paralitzada la seva activitat degut a les obres de reparació de la teulada

Imatge d'arxiu

Les obres de reparació de la coberta del teatre de la Sala Mozart implicaran una paralització de l’activitat de l’equipament, com a mínim, durant un parell de mesos. Una sala per on han passat membres de tots els partits polítics i tot tipus d’entitats culturals.

Així ho ha explicat Arcadi Lluís, propietari de Can Salom.

Arribarà una paralització a principi d’any, prevista per un parell de mesos, això es veurà, per canviar la coberta, la teulada de la part del teatre, que és d’un material del 1890 que ha aguantat molt bé. Ho observàvem amb un expert i canviada potser no arriba ni al 10%, però quan hi ha aigües amb un petit forat n’hi ha prou. Aquest material, primer, no està homologat ara, que és un material previ a la uralita, però ha aguantat 100 i pico d’anys, veurem el que posen nou.

Des de l’abril de l’any passat, el recinte del teatre, l’accés des del carrer Església i la sortida per Bruguera, a més d’una finca d’usos residencials que dóna a Sant Josep i els baixos on hi ha els lavabos i els vestuaris, són de titularitat municipal. Arcadi Lluís ha explicat perquè va prendre aquesta decisió.

Jo estic dins del món del teatre, del cinema, etc. i no és un fenomen estrany a Calella que els teatres o els cinemes no es poden mantenir. És absolutament impossible. És un tema econòmic, de manteniment, de normatives i de praxis del públic. Per què es tanca una botiga? Perquè per molt històrica que sigui, la gent no hi va a comprar. Després ploren.

Arcadi Lluís ha mostrat la seva satisfacció pel gran nombre d’entitats que han passat per Can Salom. Considera que la gran contribució de l’equipament a la ciutat és ajudar a la continuïtat d’entitats culturals.

La Sala Mozart ha portat una cosa a la població que això sí que ho tinc clar. Quan les entitats, i sobretot en poblacions com nosaltres, les entitats culturals normalment no lucratives però molt entusiastes que hi ha a una població les obligues a pelegrinar cada any a un lloc o a un altre, acaben per desaparèixer i cansar-se. Si l’aplec un any es fes al Parc, un altre es fes a mar i un altre any es fes al Far, segurament se’n cansarien i plegarien. Això ha passat a molts grups, per exemple, els Jocs Florals o el concert de sardanes. Quan van arribar a Can Salom se’ls va donar moltes facilitats d’establir-se. I ara veiem que els Jocs Florals, que són centenaris, pràcticament només tenen controlats els 30 i pico anys que s’han fet allà.

L’Arcadi ha explicat que continua vinculat al món del cinema. I és que assegura que té un «ADN familiar d’estimació per la cultura».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *