Tejada torna a demanar que no hi hagi representació institucional a la processó de Setmana Santa

TEJADA PLE ABRIL

A les vigílies de la Setmana Santa, i aprofitant l’última sessió del Ple Municipal, el regidor Sebastián Tejada (ICV-EUiA) va demanar en el torn de precs i preguntes que no hi hagi representació institucional a la processó del Divendres Sant. Va dirigir les seves paraules a l’alcaldessa, com ja ho va fer l’any passat; afegint que la seva petició pren més força arran de les últimes manifestacions de mossèn Cinto Busquet en relació als casos d’abusos sexuals que afecten als monjos de Montserrat. El responsable de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau va dir que se n’havia fet un ús polític; hores després va rectificar . Va admetre que havia utilitzat una expressió desafortunada i va demanar disculpes a qui s’hagués pogut ofendre.

Tot i els disculpes públiques, el regidor d’ICV-EUiA reclama que l’Ajuntament de Calella mantingui la neutralitat en matèria religiosa i que, per tant, no hi hagi cap representant que participi a la processó amb caràcter institucional.

Aquest any és especialment pertinent després de les declaracions del mossèn traient importància a les agressions sexuals patides a Montserrat. Sé que després va admetre que no va estar afortunat, però plou sobre mullat perquè fa un parell d’anys ja va donar suport a unes manifestacions homòfobes del bisbe de Solsona. Per tot, si us plau, li demano que no acudeixi oficialment a les processons.

El prec no va tenir resposta per part de l’alcaldessa, que l’any passat sí va participar a la processó de Setmana Santa. La Confraria que l’organitza defensa que és un acte religiós però que per a molts també una expressió cultural i una tradició local que fa uns anys s’ha recuperat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *