El Club Nàutic es suma a la campanya “Defensem la vela” contra el nou Reglament de Costes de l’Estat

El col·lectiu de la vela catalana ha decidit plantar-se contra el Departament de Costes de l’Estat. El motiu és el reglament general que limita l’ocupació de les instal·lacions destinades a activitats nàutiques a tan sols 300 metres quadrats, una superfície que gairebé totes excedeixen. I adverteixen que això posa en risc la continuïtat de l’esport i d’una desena de clubs, entre els quals el Club Nàutic de Calella. Davant d’aquesta situació, la Federació Catalana de Vela ha posat en marxa una campanya per defensar l’esport i ha convocat pel 25 d’abril un acte de protesta a Barcelona.

Xavier Catalan, president del Club Nàutic Calella, ha confirmat que participaran de la mobilització convocada per la Federació Catalana de Vela.

Sí, donarem suport a tot el que es faci des de la federació. També ens han demanat que ho difonguem a través de la nostra pàgina web per així donar a conèixer també tota la feina que fem, que és molta.

El Club Nàutic de Calella continua sense obtenir resposta de Costes a la seva proposta d’adaptació de les instal·lacions a les nova regulació. El silenci administratiu el deixa en una situació d’extrema incertesa. En el mateix cas es troben una desena clubs catalans de vela, una pràctica que està fortament arrelada al territori i que més èxits esportius i fins i tot olímpics ha donat a Catalunya.

Després d’anys de reunions amb partits i administracions sense arribar a un acord en com s’ha d’interpretar el nou reglament, la Federació Catalana de Vela ha decidit mobilitzar el col·lectiu per salvaguardar el futur de l’esport.

La Federació fa temps que està parlant amb les administracions però no es posen d’acord. Llavors hem decidit fer alguna cosa, hem de pressionar perquè ens falta i és necessari un reglament amb cara i ulls pels clubs nàutics. Que un club nàutic no és un ‘xiringuito’ és molt diferent.

A més de Calella, també estan afectats pel nou reglament els clubs de Pineda de Mar, Canet de Mar, Vilassar de Mar, Badalona, Castelldefels, Sitges, Torredembarra i Cubelles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *