Teresa Teixidó recorda el seu fill, Jordi Amat, a “Violetes per a tu”

Teresa Teixidó va presentar per Sant Jordi el seu darrer llibre de poemes. “Violetes per a tu” porta per títol aquest volum que la calellenca dedica al seu fill, Jordi Amat i Teixidó, i en el que annexa a la part final els escrits que l’historiador local va fer en els últims dies de la seva vida. L’acte de presentació coincidia amb el primer aniversari en què l’Ajuntament de Calella el va nomenat, a títol pòstum, fill predilecte de la ciutat.

Ha estat una de les novetats d’autors calellencs que s’han pogut comprar aquesta diada del llibre. S’havia posat a la venda els dies abans, però l’acte de presentació es va programar pel 23 d’abril. Teresa Teixidó va fer-lo coincidir amb el que era el dia del seu sant i, a més, l’any passat se l’havia homenatjat nomenant-lo fill predilecte de la ciutat.

Jordi Amat i Teixidó és el destinatari de les violetes que la seva mare ha collit en un llibre de ràpida creació. “Aquests versos els vaig fer en quinze dies. Quan et surt del cor, no hi has de rumiar massa. Tan sols no fer-hi faltes”, explicava l’autora.

A banda dels versos, Teixidó ha afegit al llibre els últims escrits que Jordi Amat va fer en l’etapa final de la seva vida, quan la malaltia s’havia agreujat i es trobada hospitalitzat.

Violetes per a tu és un homenatge, que ha combinat amb paraules de sentiments i d’enyorança. “Quan a una mare se li mor un fill sempre el té present, i l’objectiu és que els altres també el recordin”, va dir.

Aquest és el sisè llibre que Teresa Teixidó ha escrit, el segon de poemes. Se n’havia de fer la presentació a la Plaça de l’Església, però el mal temps va obligar a traslladar-lo a l’Ajuntament Vell. Va estar acompanyada del presidents d’Amics de la Poesia, i de l’alcaldessa Montserrat Candini.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *