El Festimatge tanca edició entregant els Trofeu Torretes de Curtmetratges i Fotografia

Sala Mozart, diumenge

El realitzador Lu Pulici pel curt “Nevica” i el fotògraf belga Jozef de Fraine són els guanyadors dels Trofeus Torretes del 2016, que es van lliurar diumenge en la gala de cloenda del Festimatge. També es va fer entrega del premi del jurat de la Trobada Internacional de Cinema 9,5 al realitzador Jean Penavayre pel seu film “Carnaval en Foret Noir”. Durant l’acte es va lliurar al director català Josep Maria Forn una medalla commemorativa del cinquantè aniversari de Foto-Film Calella. Es tanca així un mes replet d’activitats vinculades a la imatge, que han omplert la ciutat d’exposicions fotogràfiques i de projeccions de curtmetratges. El president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, ha destacat l’augment de la participació en els dos certàmens que es convoquen anualment.

“El Festimatge és una flor d’un mes que es conrea durant dotze mesos”, deia diumenge Xavier Rigola, després de celebrar-se la gala de cloenda del festival de la imatge de Calella, tancant així un mes en què fotografia i cinema han pres el protagonisme de la vida cultural de la ciutat. Exemplificava així l’esforç que suposa per a Foto-Film Calella organitzar el certamen, i cada cop més per la volada que pren, amb un increment de participació i un reforç del seu posicionament en l’àmbit internacional.

“Els artistes tenen l’oportunitat d’enviar-ho on saben que els curts es projectaran i les fotografies estaran ben tractades i se’ls donarà ressò. Això no és habitual però sí que és un dels grans pilars del Festimatge”, afirmava Rigola.

Més de 1.200 autors han participat en l’onzena edició del Festimatge, 548 en l’apartat de fotografia i 635 directors en el de cinema curt.

Molts són repetidors, i de fet en la tríada de guanyadors dels Torretes, hi ha un nom que es repeteix cada any, el de Jean Penavayre, referent internacional en cinema recuperat, i un altre que ha vist com el seu treball ha estat seleccionat per tercera vegada. Lu Pulici, que fa uns mesos va oferir un taller sobre vídeo a Calella, va tornar per recollir el trofeu principal de curtmetratges per Nevica. “Molt content de tornar i guanyar el primer premi, que ha sigut tota una sorpresa”, admetia Pulici en declaracions a Ràdio Calella TV, tot assegurant que té nous projectes en cartera: “El cap sempre està pensant coses, tot i que el més difícil sempre és trobar els ‘calés’. Si es fa amb il·lusió, les coses surten”.

Pulici també va referir-se al cinquantè aniversari de l’entitat organitzadora del Festimatge. “Què puc dir d’una entitat que porta 50 anys cuidant el món de la imatge. És realment al·lucinant, Calella n’ha d’estar molt orgullosa”, deia el realitzador italià.

L’exposició que ha ocupat durant el darrer mes la sala de l’Ajuntament Vell estava dedicada justament al cinquantè aniversari de Foto-Film Calella. 50 anys creant imatges oferia una retrospectiva col·lectiva sobre la pròpia historia de l’entitat i alhora de la ciutat, en tant que els seus membres, a banda de les activitats per al foment i difusió de la creació, són també cronistes del dia a dia de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *