Terrasses plenes en les primeres setmanes de la temporada de guinguetes

Imatge d’arxiu

Coincidint amb l’arribada de la primavera i el bon temps, i després de mesos de tancament voluntari i obligat, les guinguetes de Calella han decidit començar a reobrir. De moment, la gran majoria ho fa només durant els caps de setmana i amb torns d’esmorzar i dinar, però esperen que un cop es comencin a flexibilitzar les restriccions poder ampliar horaris. Amb tot, el comú denominador d’aquest inici de temporada a peu de sorra, serà que tots aquests establiments podran disposar d’un aforament al 100% perquè la superfície de la instal·lació està considerada terrassa en el seu conjunt. I en un context marcat per la crisi sanitària, enceten nova temporada sense grans expectatives, però per la qual ara s’hauran de refiar dels locals i el turista de proximitat.

La guingueta Blue Bar ja fa dies que està oberta. Només en torn de matí, tots els dies de la setmana. Sergi Calm explica que l’acceptació que han tingut ha estat increïble i que això denota les ganes de la gent de poder recuperar una mica la normalitat. No obstant això, apunta que allargar una mica més el torn del dinar els ajudaria.

Estem molt contents perquè l’acceptació ha estat esplèndida. El comentari generalitzat era quines ganes tenim de tornar. Les perspectives de moment pinten molt bé. Ara que comença a fer temperatures més agradables la gent estiraria més, farien una mica més de sobretaula, prendrien una copa i marxarien sobre les 19. ara això ens dol i no ho poden fer, hem de demanar a les 17 h que la gent marxi.

Aquesta guingueta ja fa anys que feia coincidir la seva reobertura amb La Volta. Calm diu que l’esdeveniment és un valor segur i que els serveix per començar a escalfar motors de cara a la nova temporada. També ho han notat aquest any, amb una afluència de clients vinculats a la prova. Des de membres de l’organització fins a afeccionats que visiten Calella per veure rodar les bicicletes.

Realment aquests dies ha vingut molta gent de La Volta. S’agraeix perquè és un esdeveniment que ens ajuda a arrencar temporada. Era un valor segur perquè significava que hi hauria gent de pel poble i això vol dir clients.

També ha reobert el Xiri 9. És un dels establiments a peu de sorra que va optar per allargar temporada fins ben entrada la tardor, quan les restriccions en l’hostaleria els van obligar a decretar el tancament. Ara serveixen només durant els caps de setmana. Quim Fabré ha dit que esperaven una flexibilització de les restriccions per Setmana Santa, però que les dades epidemiològiques els fan pensar en tot el contrari.

En aquesta època ja obria només caps de setmana. A partir de setmana santa, en altres èpoques sí que és cert que ja deixàvem obert cada dia perquè hi havia més ambient hotels oberts… Però aquest any esperarem una mica més a veure com evoluciona tot plegat. L’hostaleria va molt al dia a dia.

El Nui Beach arrencarà temporada aquest divendres. Serà el seu primer dia d’obertura, a partir de les nou del matí, per oferir esmorzars, vermuts i dinars. Montse Bruguera es mostra optimista i diu que esperen tenir una molt bona acollida entra la seva clientela habitual.

Ens estrenem aquest divendres amb moltes ganes. Esperem una bona temporada, han sigut molts mesos tancats i la gent ens espera. Començarem amb mínims amb menys personals i anirem veient. Si les coses no es torcen nosaltres seguirem ja oberts.

En una situació diferent es troba el Bahari. Aquesta instal·lació ubicada a la Platja de Garbí, una zona molt vinculada al turisme. De moment, no té data de reobertura.

Pel que fa a la programació musical que moltes oferien, totes es mostren a l’expectativa de com evolucionen les flexibilitzacions i el que acabin marcant les autoritats sanitàries. Des del Nui apunten poder tenir algun cap de setmana al seu dj habitual.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *