Torna l’Oktoberfest, amb un miler de participants ja confirmats

EDITATS_OKTOBERFEST WEB_01062022

Calella recupera la festa que entronca amb els orígens del turisme a la ciutat, quan va esdevenir una de les destinacions preferides dels alemanys. Es recorda aquest vincle amb el país germànic celebrant aquí la seva festa més popular i internacional, la que és típica de la capital baveresa, Munic. L’impacte de la pandèmia en la mobilitat internacional va portar a suspendre l’Oktoberfest de Calella dels últims dos anys, però l’organització ha confirmat que aquest 2022 sí tira endavant i seguint el format tradicional. Entre el 8 i el 22 d’octubre, hi haurà desfilades de bandes de música del centre i nord d’Europa, que oferiran concerts a les principals places de Calella; i la festa amb degustació de varietats de cervesa i plats típics es traslladarà al capvespre a l’envelat de mar. Pel moment, ja tenen un miler de persones inscrites.

L’empresa organitzadora de l’Oktoberfest, la tour operadora turística World 2 Meet (W2M), i l’Ajuntament de Calella acaben de segellar l’acord per a les pròximes dues edicions de la festa de la cervesa, els anys 2022 i 2023.

Anna Sala, destination manager de W2M, ha confirmat a Ràdio Calella TV que tindrà el mateix format que en les edicions prepandèmia i que confien en assolir unes bones xifres finals de participació.

Està prevista del 8 al 22 d’octubre, amb la mateixa dinàmica dels últims anys: cercaviles i concerts a les places de Calella. Estem molt esperançats que funcioni molt bé si el context internacional ho permet.

El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent, ha celebrat l’acord per a les pròximes dues edicions de l’Oktoberfest perquè d’entrada confirma que s’està en el camí de la recuperació de la normalitat i per l’impacte que té a nivell econòmic, generant ocupacions turístiques que allarguen la temporada.

Contents perquè arribem a les 33 edicions, que són moltes. Calella ha sigut un lloc d’acollida per als alemanys i l’Oktoberfest és l’últim esdeveniment de la temporada turística, i sempre ajuda al sector a allargar-la dues o tres setmanes més.

Pel moment, la comercialització de l’Oktoberfest de Calella a nivell turístic està anant a bon ritme. L’operadora confirma que ja hi ha un miler de participants inscrits i la xifra ha de tendir a pujar en les pròximes setmanes. Arribaran principalment d’Alemania, però també d’altres països del centre i nord d’Europa. Tots s’allotjaran en hotels de Calella.

S’està planificant aquest 2022 com un any d’impàs per arribar al 2023 recuperant el volum de participació d’abans de la pandèmia.

Als participants, també s’hi ha de sumar el públic de Calella i rodalies que són habituals a “la birra”, com se l’anomena popularment. Es donen cita a l’envelat de mar que ja es munta per les activitats de la Festa Major de la Minerva. Allà s’hi pot degustar una carta variada de cerveses i menjars típics bavaresos, com les salsitxes frankfurt, el bratwurst o la kartoffelsalat.

Les dimensions de la carpa són molt importants, crec que és de les més grans que hi ha a tot l’Estat. Tenim una bona Festa Major, amb un envelat de gran capacitat i és qüestió d’allargar-ho aquestes setmanes per l’Oktoberfest. És amb l’únic que hi col·labora l’Ajuntament.

En les bones edicions de l’Oktoberfest, s’arribaven a servir fins a 40.000 litres de cervesa i 6.000 quilos de menjar. Veurem en què queden en aquesta edició de recuperació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *