Núria Freixas: “Tinc forces per seguir”

FREIXAS OK

L’assemblea local de la CUP decidirà quina persona encapçala la seva candidatura per a les eleccions municipals del 2023. De moment, encara no ha activat el procés d’elecció però podrà comptar amb la seva regidora, Núria Freixas, que es posa a disposició del partit per seguir treballant pel projecte polític des de la posició que es consideri necessària. Així ho ha confirmat aquest matí al programa La Ciutat, tot assegurant que se sent amb forces i amb ganes en el cas que li demanin tornar-se a posar-se al capdavant de la candidatura.

La CUP basa el seu projecte polític en el programa per a la ciutat, i en això ha començat a treballar, amb la mirada posada a les municipals del 2023. Els estatuts permeten que una persona pugui presentar-se a dues eleccions consecutives i Núria Freixas es posa a disposició del partit per si considera que ella seria la millor opció.

Els estatuts del partit permeten encadenar els 8 anys. És una fitxa que hi ha a l’assemblea, i serà valorada en funció de si hi ha més fitxes o no. La Núria té forces per seguir, és una persona activa i en té ganes. Si no és com a número 1, serà de 3, 4, 5… i si no a la llista, perquè està plena, serà treballant en un altre àmbit.

Freixas ha comentat que s’intenten allunyar del degoteig de notícies sobre els caps de llista que concorreran a les municipals de Calella i per marcar el seu propi ritme.

Aquest matí a La Ciutat, també ha revelat quin discurs tenia preparat pel ple d’investidura de Marc Buch. La CUP li demanava que trenqués el pacte amb el PSC i busqués nous aliats per completar l’any que queda de mandat municipal.

En el discurs es parlava del pacte amb PSC i Cs, perquè considerem que tenen el novè regidor que els ajuda des de fora. Dèiem que si Buch es considera membre d’un partit independentista no l’hauria de voler. Apostàvem perquè governés sol arribant a pactes amb qui fos necessari i, amb valentia, afrontar aquest últim any.

La regidora també ha argumentat la seva abstenció en la votació sobre la contractació dels dos càrrecs de confiança del Govern Municipal i ha parlat del resultat de la liquidació del pressupost del 2021. Freixas ha avançat que l’executiu de Marc Buch vol aprofitar 1,16 milions d’euros del romanent global per dur a terme diverses actuacions. Entre elles, donar una injecció econòmica de 100.000 euros al CN Calella perquè afronti l’emergència financera que posa en perill la seva continuïtat.

Una part anirà destinada a diverses actuacions, entre elles, la Piscina Municipal (…) No és un problema puntual, sinó que s’arrossega per una deixadesa d’anys quan s’hi hagués hagut d’invertir per mantenir el nivell que hi havia. Amb inversió pública potser s’hauria evitat arribar on som ara, aquesta és la nostra crítica.

Aquesta proposta s’inclou en la modificació pressupostària que es portarà a aprovació de la pròxima sessió del Ple Municipal, que es convocarà per dijous de la setmana vinent. També es volen destinar 360.000 euros a manteniment de la via pública, 250.000 euros per a la compra de mobiliari urbà i una reserva de 120.000 euros per a la implantació de la VLT. En la mateixa sessió plenària, es farà efectiu el noment de la nova Síndica Municipal.

En un altre ordre de qüestions, la regidora de la CUP ha negat que se’ls hagués informat dels canvis en el projecte constructiu de l’Aldi, com va dir l’alcalde Marc Buch. Amb tot, diu Freixas, ho valoren positivament.

Ell parla de consens, però amb nosaltres no s’ha reunit. Ens va estranyar que ho digués (…) Però si ens hagués reunit li hauríem dit que estem contents amb el canvi. Veiem que hi ha oportunitats diferents. Confirma el que hem dit sempre, que amb voluntat política es poden canviar les coses.

Freixas ha lamentat que s’acabarà el mandat municipal amb molts projectes en el tinter que seran difícils de revertir i hipotecaran els pròxims Governs.

Aprofitant l’entrevista política, la regidora de la CUP ha fet una pinzellada sobre quin és el seu model de ciutat per a Calella. Són especialment crítics amb les polítiques que s’han fet en matèria turística.

Nosaltres volem una Calella molt més amable, ecològica, saludable, amb una visió menys agressiva del turisme, que sigui més proper i divers (…) Vivim massa d’esquena a la muntanya, ho fem girar tot a l’entorn d’un turisme de platja i hotels, però podem diversificar-lo i que, en definitiva, sigui més amable.

La CUP participarà aquest dijous a la reunió convocada pel Govern Municipal per abordar la ubicació de la platja de gossos, que ha d’estar creada a finals del mes de juny. Dues prenen força: el sector que hi ha davant el Camp de Futbol de Mar i el que hi ha a la Platja de Garbí, tocant al pont de la Riera Capaspre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *