Torrent afirma que Calella no pateix amb tanta cruesa l’onada de robatoris que assola el Maresme

El tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent, ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat que la majoria de robatoris amb força a domicilis que s’estan registrant al Maresme en els últims anys es produeixen majoritàriament en cases aïllades i urbanitzacions, fora del nucli urbà. I exposa que Calella, al tenir poc territori, està sortint ben parada d’aquesta onada delictiva que, segons els Mossos d’Esquadra, estan cometent bandes criminals organitzades i que actuen a nivell internacional.

El tinent d’Alcaldia va assistir, a principis de mes, a la reunió que els diferents responsables de Seguretat dels municipis de la comarca van mantenir amb els comandants dels Mossos d’Esquadra. Una reunió a la que finalment no hi va assistir el conseller d’Interior, Miquel Buch, tot i que la seva presència estava anunciada.

Albert Torrent ha explicat que la preocupació per l’increment de fets delictius contra la propietat es concentra majoritàriament al Baix Maresme i, en tot cas, en zones aïllades de població.

Estem en uns nivells de robatoris molt més baixos del que van manifestar els companys. El que està més castigat són les cases aïllades en urbanitzacions. Les queixes més agres venien del Baix Maresme.

Torrent ha indicat que el cos policial està en alerta per la presència a la comarca de bandes criminals internacionals, que es dediquen a robar objectes de valor en cases no habitades.

Una tècnica molt habitual que utilitzen és amagar-se al bosc, a la tarda, i esperar a veure on s’encenen els llums i a les cases que no, entren i fan actuacions d’un màxim de 10 minuts.
Hi ha bandes molt especialitzades. Ja no busquen tanta electrònica, sinó joies i diners. Són bandes de l’Europa de l’Est i de procedència xilena que farien tandes de robatoris per després marxar, de fet es van movent. I no s’emporten el botí.

En l’entrevista aquest matí al programa La Ciutat, Albert Torrent ha assegurat que Calella ha viscut una temporada d’estiu “tranquil·la” en termes de seguretat -amb l’única excepció de l’episodi de les lletres de la Riera Capaspre, ha dit- i també a la platja, on només ha fet notar un rescat per ofegament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *