A licitació les obres de rehabilitació de Can Saula

L’Ajuntament de Calella ha tret a licitació les obres de rehabilitació del futur centre Cívic Municipal “Germanes Saula Palomer”. Un edifici protegit que forma part del catàleg de patrimoni arquitectònic de la ciutat i que patirà un canvi d’ús: d’habitatge unifamiliar a un espai cultural i cívic del municipi. Les obres tindran una durada de sis mesos i compten amb un pressupost de 449.999,63 euros, que cobrirà la Diputació de Barcelona. El projecte de pressupost municipal pel 2022 també contempla una partida de 100.000 euros per a l’equipament del futur centre cívic.

Segons exposa l’Ajuntament, el criteri principal de projecte d’adequació és que hi hagi la mínima afectació dels elements protegits i no protegits. Les obres, però, comportaran un lleuger canvi de distribució de l’edifici per millorar l’accessibilitat i la funcionalitat, d’acord amb el nou ús que s’hi donarà.

L’entrada al Centre Cívic Germanes Saula Palomer es farà des del carrer Església, on s’instal·larà una plataforma elevadora per garantir-ne la plena accessibilitat. Les obres adequaran totes les estances de l’immoble: el soterrani, la planta baixa, el cos auxiliaria d’aquesta planta, el primer i segon pis, la planta coberta i la coberta.

L’alcalde accidental ha exposat que el projecte de pressupost del 2022 també contempla una partida destinada a l’adquisició de tot l’equipament del futur centre cívic.

La primera fase són les obres, que ja estan licitades i després farem una segona, que hem pressupostat amb 100.000 euros per comprar tots els elements que ha de tenir l’equipament.

L’emblemàtic edifici de Can Saula es convertirà en un espai per contemplar-hi art, amb un pinoteca, i per a realitzar diferents activitats com tallers de creativitat, salut, l’aprenentatge d’idiomes amb grups de conversa, activitats familiars, fotografia o cuina.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *