L’Oficina d’Atenció Ciutadana no entrarà en funcionament aquest estiu

OAC

L’Oficina d’Atenció Ciutadana, servei conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, de la plaça Vicenç Ferrer no entrarà en funcionament aquest estiu. Així ho ha confirmat el primer tinent d’Alcaldia i responsable de l’Àrea de Seguretat, Josep Torres aquest matí en una entrevista al programa La Ciutat. Torres ha atribuït aquest tancament provisional a la baixa afluència de turistes internacionals que rebrà Calella aquest estiu, en una temporada estival totalment atípica. Ara, l’Oficina Local d’Habitatge aprofitarà les instal·lacions de l’OAC per oferir els seus serveis complint les mesures de seguretat anti-Covid-19.

El tinent d’Alcaldia i responsable de Seguretat, Josep Torres, ha explicat que ha estat una decisió consensuada amb Mossos davant l’atípica temporada d’estiu.

No obrirà. El motiu és que aquesta oficina de denúncies anava destinada a persones estrangeres majoritàriament perquè no s’haguessin de desplaçar fins a la Policia Local. Ara hem decidit juntament amb Mossos, que davant la baixa quantitat de turistes que rebrem, no era necessari obrir aquest any. I a més, així podem tenir més efectius al carrer.

La majoria de denúncies que s’hi presentaven en aquesta oficina eren per robatoris d’objectes personals, com carteres i bosses. Els turistes que vulguin prestar denúncia ara ho hauran de fer a la caserna de la Policia Local, situada a l’avinguda del Parc número 23. També s’habilitaran punts d’informació i hi haurà més agents patrullant a peu de carrer.

Ara fa dos anys que en plena temporada d’estiu, el sindicat policial SAP (Sindicat Autònom de Policia) va fer pública la seva denúncia per les condicions en què havien de treballar els agents de l’oficina de la plaça Vicenç Ferrer. Van fer-ne la llista i van exigir a l’Ajuntament de Calella, com a responsable directe, que hi posés solució com més aviat millor. L’any passat el sindicat va emetre un comunicat on assenyalava que l’oficina compartida entre Mossos i Policia Local havia tornat a reobrir de forma «gairebé» correcta. La solució intermèdia va ser permetre que els agents utilitzin els serveis de l’Oficina Local d’Habitat, que està porta per porta. De fet aquest estiu aquesta oficina se’n beneficiarà del tancament provisional de l’OAC. I és que davant la necessitat d‘ampliar les seves instal·lacions, per l’allau de peticions que estan rebent, s’han instal·lat també a l’oficina de denúncies per poder oferir els seus serveis complint les mesures de seguretat anti-Covid-19.

Després també el que hem fet és aprofitar el fet que la Policia Local i Mossos no estaven aquí, per fer una ampliació de l’Oficina Local d’Habitatge. Davant les mesures imposades per la covid-19 i per l’allau de peticions que hem tingut, el local quedava petit i ho hem aprofitat per fer una ampliació provisional.

L’oficina Local d’Habitatge també ha ampliat personal per poder resposta a tot l’allau de peticions generada per la Covid-19.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat