Torres (PSC) atribueix a una reivindicació salarial el malestar dins la Policia Local que va denunciar UGT

Torres en un moment de l’entrevista al programa La Ciutat

El nou responsable de Seguretat de l’Ajuntament de Calella, el socialista Josep Torres, ha explicat que els responsables sindicals de la Policia Local reclamen que es pagui el preu de l’hora extra que fan els agents per sobre del que estableix el conveni laboral. Una reivindicació laboral i salarial que, per Torres, és l’únic que explicaria que la UGT digués públicament que hi havia malestar dins el cos policial. En una entrevista al programa La Ciutat, ha anunciat que en breu es presentarà públicament el pla de govern entre Junts per Calella i el PSC, que fins ara no ha estat possible perquè la gestió del dia a dia ha passat per davant; i ha revelat quines són les ofertes de pactes que va rebre la mateixa nit electoral. Diu que des de Calella en Comú li van plantejar entrar en un acord amb les esquerres i, fins i tot, l’opció de deixar-ne fora a la CUP.

Fa pràcticament un mes que Josep Torres va assumir la responsabilitat de l’àrea de Seguretat i, amb ella, la gestió política de la Policia Local de la qual fins llavors se n’havia ocupat Albert Torrent. El canvi de mans de la cartera es va produir setmanes després que el sindicat UGT denunciés públicament que hi havia malestar dins del cos, responsabilitzant-ne al que llavors era el regidor de la Policia Local, l’alcaldessa i els comandaments.

Torres ha dit avui al programa La ciutat que l’únic que ha detectat és que els representants sindicats fan una reivindicació salarial que –ha avançat– difícilment es podrà atendre.

Ara hi ha sobre la taula un problema de pagament d’hores extres, a quin preu s’han de pagar; desconec si hi ha res més (…) Ni jo com a regidor del cos ni tampoc l’alcaldessa podem decidir pagar l’hora extra a un preu fora de conveni. Aquí tenim un problema, que és legal, hi ha un malentès. Legalment se’ns fa impossible i no cometrem una il·legalitat.

Torres ha justificat que s’assignin retribucions diferents als regidors amb dedicació exclusiva, fet que l’oposició s’ha criticat en termes de bretxa salarial. “El cas de Ramon Llamazares és especial”, ha dit per argumentar que el tinent d’Alcaldia percebi una quantitat superior a la regidora Cindy Rando.

El líder dels socialistes ha relatat com van anar les negociacions amb Junts per Calella per reeditar el pacte de govern, que ha assegurat no estava fet abans de les eleccions. Ha exposat que l’entesa i la feina feta en l’anterior mandat feia fàcil l’acord que es va acabar confirmant 72 hores després i del qual –ha avançat– aviat es farà públic el pla de Govern. Per tant, quin és el full de ruta que defineixen a partir dels seus respectius compromisos electorals.

No coneixem el pacte però sí el programa de JxCalella i del PSC, la feina que estem fent, i que s’ha endarrerit una mica per oxigenar-nos i fer la feina que hem de fer. Hem d’agafar els dos programes i unir-los, en moltes coses coincidim, no ens preocupa massa però aviat el tindrem.

Avui, Josep Torres ha desvetllat que la mateixa nit electoral, i mentre es dirigia a la seu de Junts per Calella per felicitar la força guanyadora de les eleccions es va trobar amb els dirigents de Calella en Comú i que allà mateix li van plantejar entrar en un pacte d’esquerres. Aquest és el relat que en fa d’aquell breu intercanvi de paraules que després no va tenir continuïtat.

La mateixa nit electoral amb la Cindy Rando vam anar a la seu de Junts per Calella per felicitar a la força guanyadora i ens vam trobar amb els comuns a la cantonada d’Església amb Sant Josep i vam tenir una breu conversa. Els vaig felicitar també pels seus resultats i el senyor Juhé em va dir: ‘Volem governar’. Jo els vaig dir que personalment veia complicat governar amb la CUP si es plantejava un pacte d’esquerres perquè en els últims dos anys no ens havia tractat massa bé. I la seva resposta va ser que entre comuns, ERC i el PSC ja donàvem; i vaig respondre que ERC tampoc ens havia tractat massa bé perquè l’únic que ha volgut és que Candini ens fes fora del govern, fins i tot de Gestvia.

A la seu de Junts per Calella li vaig comentar a Candini el que se m’havia plantejat minuts abans i allà mateix es va fer la oferta formal per reeditar el pacte. I vaig dir que ho consultaria amb l’executiva i amb l’assemblea, i és el que vam fer.

Per reforçar la seva versió, Torres ha explicat que a l’assemblea de l’agrupació local del PSC que es va celebrar el dimarts 28 de maig a la nit hi va traslladar les dues ofertes rebudes: continuar governant amb Junts per Calella i pactar amb Calella en Comú i ERC.

El tinent d’Alcaldia ha confirmat que treballaran perquè el centre cívic sigui una realitat a la plaça Vicenç Ferrer, que era la ubicació que havia plantejat Junts per Calella durant la campanya; i que prioritzen l’ampliació de la bossa d’aparcament públic. En aquesta línia, Torres ha avançat que en breu es posaran en funcionament un centenar de places noves a l’aparcament lliure de la part alta de la Riera Capaspre. A tot això, ha reiterat que no es plantegen suprimir les que hi ha al camí de platja.

Que poguéssim tenir un litoral sense cotxes seria magnífic, m’apunto al somni. La realitat i dura realitat és que Calella té un dèficit important de places d’aparcament en moments punta, no sempre. Ara una manera d’oxigenar la ciutat tenir cotxes a la platja.

Per últim, el portaveu del Govern ha assegurat que el pacte amb Junts per Calella deixa de banda les qüestions d’identitat nacional i que, per tant, el PSC no va condicionar-lo a la presència de símbols a l’edifici de l’Ajuntament. “Si no hi ha el llaç groc al balcó serà per la inèrcia”, ha apuntat Torres.

Compartir

Potser t'interessa