El govern serà de Junts i el PSC

Rando i Laroussi, del PSC, van acudir ahir a la seu de Junts per felicitar a la força guanyadora de les municipals

10 dies després de les eleccions municipals s’ha confirmat el pacte entre Junts Calella, la força guanyadora a les urnes, i el PSC. Aquest mateix vespre, després que les executives dels partits s’hagin reunit per avalar l’acord, els dos partits han convocat als mitjans a una roda de premsa que tindrà lloc aquest dijous 8 de juny, a les 10h, per informar dels serrells de l’acord que els permetrà governar amb majoria a l’Ajuntament de Calella. Els juntaires tenen 6 regidors i els socialistes, 3; que plegats sumen 9, respecte els 17 que componen la corporació municipal. Això assegura que Marc Buch, candidat de Junts Calella i actual alcalde en funcions, serà proclamat en la primera votació del ple d’investidura, el dissabte 17 de juny, l’endemà de la festa patronal de la ciutat.

La carpeta de negociacions per formar govern a l’Ajuntament de Calella s’ha tancat sense moltes sorpreses, un cop confirmat l’acord entre Junts Calella i el PSC.

Junts Calella, que concorria per primera vegada a les municipals, aportarà el seus 6 regidors al nou executiu per al mandat 2023-2027, que serà liderat per Marc Buch. El PSC de Cindy Rando, els 3 que ha obtingut a les municipals, un representant més dels que en l’últim mandat municipal. S’espera que a la roda de premsa que tindrà lloc aquest dijous 8 de juny al matí els partits donin detalls del programa de govern que desplegaran i de quin pes específic tindrà cadascun d’ells en l’organigrama.

Si bé en els últims dies s’han traslladat a l’opinió pública altres opcions de pacte – el govern independentista amb Junts Calella i Esquerra; o la proposta d’Estimem Calella per sumar amb Esquerra, PSC i els comuns –, l’entesa de juntaires i socialistes ha anat prenent força des de la nit del 28 de maig, quan es coneixien els resultats.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’endemà de les municipals, Marc Buch anunciava que obria converses amb Esquerra i amb els socialistes, els dos partits amb qui prioritzava l’acord en base a coincidències programàtiques, de treball i d’afinitat personal. De fet, Buch i Rando han format part del mateix govern en l’últim any: ell com a alcalde – ara en funcions – després de la renúncia per malaltia de Montserrat Candini (PDeCAT), que li va entregar la vara; ella, com a cap del grup municipal socialista en el lloc de Josep Torres, que marxar per discrepàncies amb la decisió del partit de mantenir-se dins del govern, adduint un cas de transfuguisme per part de Buch.

El nou govern de coalició entre Junts Calella i el PSC tindrà 9 dels 17 representants de la corporació municipal. Són:

JUNTS CALELLA – Compromís Municipal
Marc Buch
Josep Grima
Lídia Pidemunt
Quim Pla
Araceli SAntarén
Manel Vicente

PSC
Cindy Rando (PSC)
Soufian Laroussi
Eva Cuadros

A l’oposició, cinc partits, que es reparteixen els altres 8 representants de la corporació municipal, de la següent manera:

ESQUERRA REPUBLICANA – Acord Municipal
Xavier Ponsdomènech
Míriam Sellés
Joan Ferrer

ESTIMEM CALELLA – Ara Pacte Local
Enric Gómez
Lucia Sánchez

CALELLA EN COMÚ PODEM – Confluència
Sebastián Tejada

PP
Celine Coronil

CUP – Alternativa Municipalista
Albert Comas

Tots ells prendran l’acta de regidora o regidor en el ple d’investidura que se celebrarà el dissabte 17 de juny. En la mateixa sessió extraordinària del Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella, es procedirà a fer la votació entre les candidates o candidats que s’hi presentin. Per la proclamació per la via directa i en la primera votació cal que reuneixi la majoria de suports, que són 9. Segons la llei, en el cas que no s’assolís aquesta xifra, seria automàticament investit el cap de llista de la candidatura més votada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *