Laura Vilagrà visita el 90è aniversari d’ERC a Calella

IMG_20211017_125800

La secció local d’Esquerra Republicana a Calella ha celebrat els seus 90 anys a la Plaça de l’Església, en un acte on també hi ha participat com a convidada la consellera de presidència, Laura Vilagrà qui ha conversat amb el portaveu d’ERC a Calella i líder de l’oposició, Xavier Ponsdomènech.

L’acte ha començat amb un repàs a la història del partit a la ciutat de Calella per part de Maimouna Sabaly i Pilar Rocafort. La secció local del partit republicà ha existit durant 90 anys a la nostra ciutat i només van ser interromputs per la Guerra Civil i la posterior dictadura franquista. S’ha recordat l’origen del partit, quan en ensorrar-se la dictadura de Primo de Rivera va néixer la formació política. També es va fer esment al 31 de gener del 39, quan els aliats italians de les forces sublevades van entrar a Calella. Finalment s’ha posat en valor la força dels dirigents del partit a Calella, com Dolors Rovira, primera dona en ser cap de llista i regidora.

En acabar el record a la història d’Esquerra Republicana, s’ha reproduït un vídeo en honor als 90 anys del partit a la ciutat. En acabar la projecció, ha estat el torn de Xavier Ponsdomènech i Laura Vilagrá, que han tingut una conversa durant 45 minuts, on han parlat dels valors republicans que caracteritzen el partit, sobre els plans de futur d’Esquerra a la ciutat, del passat com alcaldessa de Vilagrà a Sampedor i de la seva relació d’amistat. En pujar a l’escenari, Ponsdomènech estava visiblement emocionat, tal com ha assegurat posteriorment:

Rememorar tots aquests anys d’Esquerra al meu poble, i ara més que me’n sento partícep, m’ha fet tenir una reacció més sensible, sobretot pel dia a dia que compartim amb els companys.

Durant la conversa, Laura Vilagrà s’ha mostrat convençuda que l’actual portaveu i líder de l’oposició serà el proper alcalde de la ciutat:

El conec i sé del seu lideratge i capacitat de fer equip i crec que pot agafar el relleu per l’alcaldia amb totes les garanties i estic convençuda que hi arribarà. Té molta empenta i la capacitat de crear un projecte atractiu a tots els nivells per la ciutat. A més, jo també vaig passar quatre anys a l’oposició abans de ser alcaldessa i d’aquesta manera vaig aprendre molt i estic segura que seguirà al mateix camí.

Un dels aspectes més importants de l’acte d’avui ha estat el paper dels ajuntaments a l’hora de transmetre els valors republicans propis d’ERC, sobre això també n’ha parlat la consellera:

El govern de la generalitat, a més de republicà és municipalista. Tenim un espectre municipal molt divers i hem de tenir present la diversitat que hi ha a l’hora de fer polítiques públiques per tal que els ajuntaments es dotin d’eines per donar suport a la ciutadania, ja que són els més propers a la població.

A més, Ponsdomènech ha aprofitat per tocar dos temes de l’actualitat calellenca, en primer lloc s’ha referit al projecte de la façana marítima, sobre el qual tot i no donar detalls, assegura que cal un accés digne i eliminar la presència de cotxes. També ha anunciat que el proper dilluns 18 d’octubre se celebrarà una reunió per tractar els resultats de la darrera auditoria feta a l’empresa encarregada de la neteja a la ciutat:

Vam rebre l’auditoria de l’empresa Urbaser, on hi ha 39 no conformitats i per tant és una declaració devastadora sobre la neteja a Calella, ja vam dir que cal depurar responsabilitats, però abans volem trobar solucions i per això hem demanat aquesta reunió.

En acabar l’acte, la consellera Vilagrà ha volgut anunciar que Xavier Ponsdomènech serà militant d’Esquerra Republicana, el portaveu de la secció calellenca del partit s’ha mostrat molt content i agraït d’haver donat aquest pas.

Jo sempre he estat compromès amb aquest projecte. Fer-me militant m’ha servit per tornar la confiança que m’ha donat el partit a nivell local. A més, crec en els valors del partit i crec que no puc estar millor en cap altra formació política.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat