Tot el Maresme en alerta per pluja i possible temps violent

Alerta per pluja intensa aquest vespre a Calella i al Maresme. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja arreu del territori català. Des d’avui a la tarda i fins demà a la tarda es preveuen xàfecs intensos acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent com pedra i/o ratxes molt fortes de vent. Es podrà superar el llindar de 20mm / 30 min.

Segons les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’ALERTA.

b3eeb6d6-47ff-413c-bfeb-5392974b66bf

Així doncs, cal extremar la precaució amb les activitats als rius, rieres i torrents i el seu entorn. En cas de pluja intensa cal allunyar-se de punts baixos, guals i zones inundables.

Protecció Civil també recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Cal tenir ben presents els consells davant fortes pluges que es poden consultar a interior.gencat.cat/inundacions.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *