Tejada certifica el canvi de tarannà de Marc Buch: “És propositiu i està obert”

Crear la comunitat energètica local, la lluita contra la segregació escolar i avançar cap a un objectiu de residu zero són els tres acords programàtics als que Calella en Comú Podem va arribar amb el govern de Junts i el PSC per aquest mandat municipal. Això explica que el seu regidor portaveu no presentés candidatura en el ple d’investidura i s’abstingués en la votació. En una entrevista al programa La Ciutat, Sebastián Tejada ha donat detalls aquest matí de les propostes que va portar a la taula de negociació, tot certificant el canvi de tarannà de l’alcalde. “És propositiu i està obert”, ha manifestat Tejada, tot afegint que caldrà que Buch estengui aquesta voluntat expressada de mà estesa a la resta de formacions de l’oposició i la ciutadania en general.

Calella en Comú Podem vol influir en l’acció del govern municipal per als pròxims anys i això explica l’acord programàtic amb Junts i el PSC que ja va donar a entreveure en declaracions a Ràdio Calella TV i que es va anunciar formalment poques hores abans del ple d’investidura.

En una entrevista a La Ciutat, aquest matí, Sebastián Tejada ha parlat i posat en valor el canvi d’actitud que ha tingut l’alcalde Marc Buch, almenys amb ell. Ha dit que voldria que fes extensiu a la resta de grups municipals i perdurés en el temps.

La conducta de Marc Buch és propositiva i oberta, almenys amb el nostre grup. Nosaltres li hem dit que caldria que ho fos amb la resta de grups, li hem dit personalment. És el que valorem. Evidentment no és el Marc Buch de l’època de tinent d’Alcaldia de Montserrat Candini. La conducta és diferent. Si es mantindrà en el futur amb la majoria còmode que té? No ho sabem.

L’acord programàtic de comuns amb el govern s’articula en base a tres objectius. Un, la creació d’una comunitat energètica local. Calella en Comú Podem es va comprometre en campanya a tirar-la endavant en un termini de sis mesos. Ara no sap els terminis que es marca l’executiu local, però assegura que en això cal “posar-se les piles”.

El segon, lluitar contra la segregació escolar. Sebastián Tejada ha recordat que el seu partit es va quedar sol quan va demanar un pacte local per garantir l’equitat en l’accés a l’educació per a tots els infants, que ni des de l’oposició ni des del govern es va reconèixer aquesta realitat i que és ara la Generalitat que l’entoma amb l’atorgament d’un pla educatiu entorn. El portaveu dels comuns adverteix que les dinàmiques poblacionals a les que s’aboca Calella fa necessari abordar-ho des de les edats primerenques.

La segregació escolar comença dels 0 a 3 anys. Si una família que té la sort d’accedir a un lloc de treball que abans no tenia i ara necessita el servei, l’ha de tenir. El problema és de la Generalitat però, per desestiment, passa a l’Ajuntament. I està obligat a estudiar-ho.

En aquest sentit, Tejada s’ha posat al costat de les famílies que demanen l’ampliació de l’oferta de places d’escola bressol municipal El Carrilet. Ha revelat que ha signat a la petició oberta a la plataforma Change.org, que compta ja amb 277 suports.

El tercer acord programàtic l’han anomenat residu 0. L’objectiu és rebaixar els volums de generació de residus i augmentar les xifres de recollida selectiva de la brossa que fixa les les Nacions Unides amb l’horitzó del 2030. “Calella ha perdut pistonada des que va entrar la concessionària Urbaser”, ha sentenciat Tejada, qui advoca per obrir una via de negociació amb l’empresa que permeti impulsar mesures que permetin reconduir la situació que, segons han advertit les autoritats, són extensives al conjunt del país i porten a plantejar la implantació del porta a porta per a la fracció orgànica.

Nosaltres no estem satisfets amb el que fa l’empresa ni amb l’evolució dels objectius de selectiva o de neteja. Per tant, si entenem bé la situació estarem en una negociació. Tenim 6 anys per millorar les coses. Amb un objectiu de residu 0 negociem bé el contracte i això és el que volem fer en acord amb el govern.

Tejada també ha fet referència a l’emergència habitacional. Diu que és urgent treure al mercat totes les possibilitats que hi ha a Calella, i ha posat l’exemple dels Apartaments Codina.

Als apartaments Codina hi ha uns 600 habitatges, quants creu que estan permanentment habitats? Hi ha una bossa d’habitatges infrautilitzats, i això passa a la resta del municipi. No només hi ha edificis buits sinó que n’hi ha d’abandonats que han de ser rehabilitats, fins i tot per unes qüestió d’higiène. I l’oportunitat pot ser molt bona.

El portaveu de Calella en Comú Podem ha dit que el pacte alternatiu de govern proposat per Estimem Calella, que implicava socialistes, republicans i a ells mateixos, era “absolutament impossible”. Ha explicat que es va plantejar la mateixa nit electoral i que creu que 24 hores després va quedar demostrat que no tenia recorregut perquè les dues forces amb més representació – PSC i Esquerra – no se la van creure.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’‘entrevista a Sebastián Tejada:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *