Tot el que has de saber per anar a votar a Calella aquest diumenge

Preparatius al col·legi electoral de la Fàbrica Llobet.

L’Ajuntament de Calella ja té a punt el dispositiu del 14-F perquè els col·legis electorals siguin espais segurs. Així ho ha assegurat el tinent d’Alcaldia Albert Torrent qui ha explicat que el consistori ha fet un desplegament sense precedents per uns comicis del tot extraordinaris. Torrent ha detallat que al llarg d’aquesta setmana s’han habilitat tots els espais degudament, s’han comprat equips de protecció individual i s’ha testat amb proves PCR i d’antígens tant al personal municipal que treballarà com als membres de les meses. Per fer la jornada més segura, també s’han establert franges de votació segons la situació sanitària de cadascú. En aquest sentit, de 9 h del matí a les 12 h del migdia es recomana que votin els col·lectius de risc, com la gent gran, de 12 h a 19 h del vespre la població general i de 19 h a 20 h es reserva la franja per a les persones en quarantena, és a dir, positius, contactes estres i sospitosos.

L’Ajuntament de Calella mobilitzarà a 19 treballadors municipals que seran els encarregats de vetllar pel correcte funcionament de la jornada i garantir que es compleixen tots els protocols sanitaris. Així doncs, per a votar el 14 de febrer s’haurà de dur la mascareta en tot moment, caldrà respectar la distància mínima d’un metre i mig, posar-se gel hidroalcohòlic abans d’entrar al col·legi electoral i es recomana dur el vot preparat de casa per agilitzar les votacions. El tinent d’Alcaldia Torrent també ha demanat a tots els ciutadans que abans d’anar al col·legi s’assegurin de quina mesa han de votar.

En els col·legis mirarem que en tot moment hi hagi el mínim de gent possible. Les cues es faran al carrer i sempre es donarà preferència a la gent vulnerable. Recomanen portar el vot preparat de casa, tenir clar en quina taula votem, fer-ho ràpid i evitar entretenir-nos dins el col·legi. Hem d’entrar, exercir el vot i tornar a sortir.

Per aquest 14-F s’han canviat diverses seus electorals en què no es podien complir les mesures de seguretat per llocs més amplis. En aquest sentit, els electors que votaven a l’escola Freta ara ho faran a l’hotel Volga i els de l’escola Pia i la Biblioteca votaran a l’hotel Amaika. Segons apunta l’Ajuntament, els propietaris dels establiments hotelers han decidit cedir els espais de manera gratuïta. De fet, tots els col·legis electorals – els dos hotels i la Fàbrica Llobet – ja s’han desinfectat degudament i s’ha redistribuït l’espai per adequar-los als protocols. En aquest sentit s’han habilitat entrades i sortides diferenciades, les meses ja estan separades per més de 2 metres de distància i diumenge hi haurà gel hidroalcohòlic per a tothom. A l’hora de votar, els electors hauran de fer cua al carrer i un cop dins els membres de les meses no podran tocar el document d’identitat de ningú. És per això que l’Ajuntament ha comprat unes bosses de plàstic on s’haurà de dipositar el DNI per mostrar-lo.
Pel que fa als membres de les meses, se’ls lliurarà diferents mascaretes per anar renovant-les al llarg de la jornada i pel final del dia, quan vagin a votar les persones positives, se’ls facilitarà un equip de protecció individual. Com a mesura de prevenció, durant aquesta setmana s’ha testat amb una prova PCR o d’antígens als titulars i suplents que han volgut. Segons el tinent d’Alcaldia el protocol és segur.

Garantim que tot el personal que intervindrà diumenge està lliure de Covid. Els membres de la mesa, tant titulars com suplents, també se’ls hi ha ofert la possibilitat de fer-se una prova PCR. Desinfectarem regularment tots els espais i hem pres totes les mesures, per tant la gent pot anar a votar perquè podem garantir que votar a Calella serà segur.

I davant l’escenari de no poder constituir una mesa per falta de membres, Torrent ha recordat que a Calella ja es van anticipar aquesta possible opció i es van sortejar fins a 9 suplents. Per això assegura que, malgrat les al·legacions presentades, diumenge a Calella totes les meses es podran constituir.

La xifra d’al·legacions en comparació altres anys és força alta. Però com que va treure 9 suplents per mesa, creiem que les cobrirem sense problemes. El que a diferència d’altres eleccions, aquest any s’ha pres la decisió de no deixar moure als suplents fins que ho ordeni la Junta Electoral de la Zona. El motiu és que es podria enviar algun suplent a un altre col·legi on fes falta gent.

Les 10 del matí serà l’hora límit legal en què han d’estar constituïdes les més de 9.000 meses electorals que hi haurà repartides per tot Catalunya.

Des d’avui ja es pot descarregar al telèfon mòbil l’aplicació Eleccions 14-F. Una app que permetrà consultar en temps real l’afluència de persones al local electoral abans de sortir de casa i per evitar aglomeracions. L’aplicatiu està pensat per saber en directe com està la situació a cada col·legi i informarà del percentatge dels locals amb unes pestanyes de color verd, taronja i vermell. A banda del monitoratge de l’afluència de persones, l’aplicació permetrà consultar les dades de participació i els resultats, com en comicis anteriors.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *