Tots els estudiants de Calella faran la selectivitat a l’institut

125 estudiants de segon de batxillerat dels centres calellencs estan convocats demà a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que enguany acollirà per primer cop i de manera excepcional per la Covid-19, l’Institut Bisbe Sivilla. Els exàmens enguany es faran durant quatre dies, un més del que és habitual, entre el 7 i el 10 de juliol, i en franges horàries per evitar al màxim aglomeracions. Una selectivitat que és la que té més inscrits de la història, gairebé 40.000 a tot el territori català. Els exàmens d’aquest any seran atípics i caldrà portar mascareta per accedir a tots els centres on es facin les PAU. A més, les aules estaran més buides per garantir la distància de seguretat entre els alumnes i es posaran a disposició d’estudiants, mestres i tribunals més de 2.500 litres de gel hidroalcohòlic.

Per evitar al màxim els desplaçaments dels alumnes i garantir-ne el distanciament, s’ha triplicat el nombre de municipis on es faran les proves i s’han buscat noves seus, com l’Institut Bisbe Sivilla que acull per primer cop la selectivitat. La seva directora, Eva Sánchez ha explicat en declaracions al programa La Ciutat, que aquest fet es deu a la situació excepcional que s’està vivint.

És la primera vegada que serem seu. Es deu bàsicament a la situació excepcional que estem vivint i a què es necessiten més espais per guardar la distància i poder seguir les mesures anti-covid-19.

El Bisbe acollirà als alumnes de segon de batxillerat procedents del mateix institut, de l’Escola Pia i del Freta. S’habilitaran un total de 9 aules amb dos vigilants per aula i on podran haver-hi un màxim de 15 alumnes. Cada estudiant tindrà la seva taula, la mateixa per a totes les proves i les entrades i sortides s’hauran de fer esglaonadament.

Tindrem 15 alumnes per aula amb dos vigilants, ells s’encarregaran que en el moment que entri un alumne no torni a sortir. Podran sortir per anar al lavabo però mantenint totes les mesures de seguretat. Caldrà portar mascareta quan s’estigui fora de l’aula i les entrades i sortides les farem esglaonades. Els alumnes hauran d’esperar al pati amb fileres i allà els cridarem. Estarà tot molt senyalitzat i controlat al màxim per evitar qualsevol risc.

Les aules es desinfectaran dos cops al dia; un primer en la pausa de l’hora de dinar; i una segona desinfecció més a fons al final del dia.

Com que no es pot garantir que tots els alumnes hagin acabat el temari pel confinament, tindran més opcions per triar respostes, tot i que el Departament assegura que això no es garantia de tenir més facilitats per aprovar. De fet els organitzadors avisen que poden augmentar els suspesos per la falsa sensació que serà més fàcil.
Els alumnes s’enfrontaran demà a l’examen de castellà com a matèria de la fase general, i ciències de la terra i medi ambient, fonaments de les arts, matemàtiques aplicades a les ciències socials, anàlisi musical, història de l’art i física, com a específiques.
Hi ha 29 matèries, però cada estudiant pot fer 8 exàmens com a màxim: 5 matèries comunes per arribar al 10 (llengua catalana, castellana i estrangera; història i una d’especialitat) i 3 d’específiques per arribar fins a 14 punts.

La preinscripció universitària pel primer curs de grau als centres públics de Catalunya es podrà fer fins al 29 de juliol. El 27 de juliol, se sabran els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), de la convocatòria ordinària i les notes de tall per al curs 2020-2021 se sabran el 6 d’agost.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *