Trànsit engega una campanya de control dels sistemes de seguretat passiva

Imatge d'arxiu

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa una campanya de control dels sistemes de seguretat passiva –cinturó, casc i sistemes de retenció infantil– arreu de Catalunya, en la que hi participen agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local. La campanya va començar el dilluns i durarà fins aquest diumenge.

La responsable de Gestió i Planificació de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit, Anna Pintó, n’ha explicat l’objectiu.

“L’objectiu de la campanya és reduir els accidents amb víctimes i, sobretot, alleujar les conseqüències de lesivitat de les víctimes, perquè recordem que no utilitzar els dispositius de seguretat passiva o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat d’aquestes víctimes”

Aquesta és la primera de les disset campanyes preventives i integrals que realitzarà Trànsit durant aquest 2018 arreu de Catalunya. Pintó ha detallat algunes de les normes de seguretat que alleugen les conseqüències de les víctimes en cas d’accident i que poden arribar a salvar vides.

“L’ús del cinturó de seguretat redueix el risc de mortalitat en cas d’accident en un 75%, d’aquí la importància d’utilitzar el cinturó de seguretat i portar-lo ben cordat. Hi ha la obligatorietat de que els infants han d’ocupar els seients del darrere i han d’utilitzar sempre un sistema de retenció infantil que estigui adaptat a la seva talla i pes. I en quant a l’ús del casc en les motos és molt important recordar la importància de portar-lo ben cordat i que també sigui de talla adequada i que sigui homologat”

Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals van posar un total de 3.578 denúncies al llarg del 2017 per no fer ús o fer un ús indegut del cinturó, el casc i els sistemes de retenció infantil.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *