Tres calellencs comparteixen la seva experiència olímpica, 25 anys després

Tomàs Claramunt i Joan Forest, van ser portadors de la torxa amb el foc olímpic al seu pas per Calella. Forest, a més, va treballar pel Comitè Olímpic Espanyol a la seu de la competició de vela. De la seva banda, Jaume Puig, inscrit com a voluntari, va acabar treballant com a responsable de la sala d’entrenament de la competició de tennis taula, habilitada a l’Estació de França de Barcelona. Tots tres han recordat avui a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV com va ser la seva experiència en els jocs que van significar un canvi de rumb en la història del país i del moviment olímpic. Aquesta nit es compleix el 25è aniversari de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Tomàs Claramunt, un popular atleta calellenc, va ser la persona amb qui va confiar l’Ajuntament de Calella per portar la torxa olímpica al seu pas per Calella. Ell va ser el responsable del tram central, donant el relleu a altres dos atletes.

Claramunt ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que aquell va ser un dels dies més especials de la seva vida, lligada sempre a l’esport i als valors implícits del moviment olímpic. Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a continuació.

2017-07-24-PHOTO-00000005Joan Forest ha col·locat a la seva botiga, Xoc l’Esport, la torxa olímpica que va portar ara fa 25 anys per Calella. Vol celebrar així l’efemèrida d’una cita que ha tingut una especial rellevància en la seva vida. Ell va ser treballador del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona, i se’l va destinar, fent funcions de seguretat, al Port Olímpic, seu de totes les competicions de vela. En qualitat de treballador, va tenir l’oportunitat de ser portador del foc olímpic per una de les 40 ciutats catalanes que va recórrer, i per un seguit de circumstàncies, va poder fer-ho a casa seva. Guarda un excel·lent record d’aquells dies, i l’ha compartit en una entrevista a Ràdio Calella TV que podeu recuperar a continuació.

I a cavall del voluntariat i del treball tècnic en els Jocs Olímpics de Barcelona, el calellenc Jaume Puig. S’havia inscrit com a voluntari però finalment, i pels seus coneixements sobre l’esport, se li va atribuir la responsabilitat de vigilar la sala d’entrenament de tennis taula, seu olímpica habilitada a l’Estació de França. Havia de garantir la convivència entre les seleccions que competien, el confort i tot el que necessitaven els jugadors més importants de tennis taula a nivell internacional. Una experiència única que també ha recordat en conversa a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Els Jocs Olímpics de Barcelona 92 es van celebrar entre els dies 25 de juliol i 9 d’agost, amb la participació de 9.356 atletes que van competir en 32 esports i 286 especialitats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *