Calella decideix Independència commemora el desè aniversari de la consulta del 25A

Foto: Alfred Lieury
Foto: Alfred Lieury

Aquest dissabte, 25 d’abril, es compliran 10 anys de la consulta popular sobre la independència que es va celebrar a Calella, en el marc de la tercera onada de consultes que van tenir lloc al país entre el 13 de desembre del 2009, a Arenys de Munt, i el 20 de juny del 2010. Aquestes es consideren l’embrió del que seria, anys després, el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. La Plataforma Calella decideix –ara Plataforma Calella decideix Independència- ha anunciat que convoca una vídeo trobada col·lectiva a través de l’aplicació Jitsi per recordar aquell moment. L’enllaç per accedir al “meeting” és https://meet.jit.si/25ACalella i s’hi podrà entrar a les 11h.

Calella va celebrar la consulta popular sobre la independència dins la tercera onada de consultes, el mateix dia que les capitals Girona i Lleida. Es van habilitar tres espais de votació –Ajuntament Vell, Casal l’Amistat i un local del carrer Balmes. 15.813 calellencs i calellenques estaven cridats a votar.

En total es van emetre 2.990 vots –una participació del 18,90%-, dels quals 2.815 van ser favorables a la independència; 102 van optar pel “no”, hi va haver 61 vots en blanc i 12 nuls.

Tal com va informar Ràdio Calella TV, durant el recompte de vots, el servidor Decidim.cat al qual es bolcaven totes les dades, va patir un atac informàtic que va impedir que es poguessin registrar aquella mateixa nit al sistema els vots que es van recollir de forma anticipada.

La Plataforma Calella decideix Independència vol recordar la data amb una vídeo trobada col·lectiva que es podrà fer a l’enllaç https://meet.jit.si/25ACalella (11h).

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat