Udols de foc celebra la Castanyada amb un espectacle de màgia

Castanyada popular amb espectacle de màgia i ball pels més menuts és el que organitzen els Udols de Foc per celebrar la Castanyada. L’acte, que s’ha convertit ja en una tradició pels diables de Calella, es farà demà a la plaça de l’església de 18.00 h a 21.00 h. La voluntat és que sigui un acte familiar i per això s’han previst activitats infantils, com l’espectacle de màgia o el ball dels infants.

Tot plegat acompanyat de castanyes, moniatos i moscatell, elements imprescindibles d’aquesta tradicional festa, i d’un servei de bar. Se celebrarà demà a partir de les 18 h amb preus populars, com ha apuntat en una entrevista al programa La Ciutat Lidia Riera, membre dels udols i
una de les fundadores.

Les castanyes les comencem a coure a les 17. A partir de llavors muntem les cadires i tot plegat, i l’espectacle de màgia comença a les 18 h. Un cop finalitzat posem música pels infants perquè pugin a l’escenari i ballin.

La voluntat d’aquesta festa és mantenir la Castanyada davant del Halloween. Volen acostar als més petits a les festes tradicionals catalanes, com la Castanyada, una tradició que va en detriment. Pilar Riera, membre i fundadora dels Udols de Foc, ha explicat que volen fer conviure les dues tradicions.

El futur és unir aquestes dues tradicions. Aquesta nova que ens ve inculcada però que té molt bona rebuda pels infants, i l’objectiu és que puguin conviure bé. No perdre la Castanyada, però s’entén que els nens prefereixen disfressar-se.

Udols de Foc ha fet una bona previsió de castanyes per no quedar-se curts. Esperen vendre entre 50 i 40 kg de castanyes, i 20 kg de moniatos. Recorden que cada any vora les 9 del vespre, ja han esgotat totes les provisions.

De fet, la festa de la castanyada és una de les activitats que Udols de Foc organitza fora de la temporada estiuenca de correfocs. Apunten que són una entitat que promou la cultura i que tenen per l‘objectiu recuperar tradicions populars que ja s’han perdut.

Érem una de les principals entitat que teòricament promovíem les festes de foc, el que passa és que un dels principals objectius que ens vam marcar va ser, a part de fer el correfoc de Festa Major, era recuperar tradicions que s’havien perdut com la castanyada o l’enterrament de la sardina.

L’any passat els diables no van poder celebrar la Castanyada per inclemències meteorològiques, enguany esperen que el temps els acompanyi.

Un centenari de la mort de la Lea

Udols de Foc, que celebra 8 anys des de la seva fundació, prepara un programa d’activitats per celebrar el centenari de mort de la Lea. La figura més emblemàtica de la colla celebra l’any vinent el centenari de la seva defunció. L’objectiu dels Udols és fer un programa d’activitats per commemorar el centenari i que es dugui a terme durant tot l’any. És per això que fan una crida altres entitats per ajudar-los a celebrar el centenari de la Lea.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *