ICV porta al Ple la retirada de les multes de la càmera del carrer Sant Joan

En el Ple Municipal del pròxim dilluns 10 de desembre, ICV presentarà una proposta de resolució per anul·lar les 844 multes que va posar la càmera de trànsit instal·lada al carrer Sant Joan entre el dia de la inauguració de l’escola El Far i el darrer dia lectiu del curs passat. Abans de l’inici del curs actual es va canviar la senyalització amb l’objectiu de fer-la més clara i garantir la seva visibilitat.

Sebastián Tejada, portaveu d’ICV, ha exposat que la incompatibilitat de llegir l’anterior senyal i atendre a la carretera ha sigut el motiu que ha portat al grup municipal a demanar la retirada de les sancions.

Assegurar fer bé la maniobra de gir cap a l’Avinguda del Parc i cap a l’escola i assegurar una bona lectura de la senyal era pràcticament incompatible. A conseqüència d’això, es van posar les 844 sancions. Vam demanar a l’equip de govern que canviés la senyalització perquè fos possible combinar les dues accions i ho va fer. Quan es va inaugurar el curs ho va posar en marxa i vam preguntar quantes sancions s’havien posat des de l’inici del curs fins a final de mes i ens va dir per escrit que no s’havia posat cap ni una. […] Com que era impossible de complir, nosaltres demanarem en el Ple del pròxim dilluns que s’eliminin aquestes multes.

Tejada ha explicat que han rebut el suport d’altres partits amb representació al consistori, però, en principi, no compten amb els vots de l’equip de govern.

Alguns grups municipals van mostrar, tot i que no és un posicionament definitiu, el seu suport i altres com l’equip de govern, tot i que es reservava la seva posició fins al Ple, en principi diria que estarà en contra de la resolució.

En relació al pressupost municipal del 2019, Tejada ha avançat algunes de les propostes del grup ecosocialista que l’equip de govern inclourà en els comptes. Començant per una actualització de l’inventari dels béns públics de l’Ajuntament.

Una actualització de l’inventari dels béns públics de l’Ajuntament. Com potser alguns recordaran, en el Ple on vam discutir la liquidació del pressupost del 2017, jo vaig defensar que la impossibilitat de disposar d’un inventari adequat dels béns que data de 1990, fa 28 anys, fa impossible calibrar el valor de la situació financera de l’Ajuntament, perquè la partida més important és la dels béns immobles, és el gruix de les propietats de l’Ajuntament i si no sabem amb certesa quan val, difícilment podem valorar la capacitat econòmica del municipi. No han dit que ho faran en el document que els hem plantejat però ens han reconegut que ho faran a partir d’una partida pressupostària del 2018 que no s’ha fet servir.

Una altra de les propostes admeses és la redacció del PAES, el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible que impulsa la Diputació de Barcelona.

El pacte dels alcaldes pel clima i l’energia, que és un document molt important que ve de la Unió Europea i que ha adaptat la Diputació de Barcelona i això ens predisposa molt a fer allò que pensem fer en la pròxima legislatura de posar a la ciutat en la línia adequada per lluitar contra el canvi climàtic. Un altre tema que per nosaltres també és important és l’arranjament de les voreres del carrer Jovara entre Sant Joan i Sant Pere, donar continuïtat a la idea de voreres amples en aquest lloc que les té francament disminuïdes com a mínim fins al carrer Amadeu, el carrer Jovara disposarà de voreres amples. Un altre acord és la instal·lació de dos serveis Bicibox, dos magatzems de bicis a la piscina i a l’estació de tren.

Amb l’objectiu de conèixer la situació dels locals comercials disponibles i el seu preu i reactivar el teixit comercial, també es farà un inventari dels baixos comercials de la ciutat. A proposta d’ICV, l’Associació de Veïns de Codina rebrà una subvenció i es faran més actuacions a la zona dels apartaments Codina.

Tejada ha explicat que l’admissió de totes aquestes propostes predisposa al grup ecosocialista a no votar en contra. Avui es celebrarà una reunió de l’executiva local per acabar de decidir el sentit del seu vot. També ha exposat que en el Ple faran una revisió a fons dels pressupostos i de l’estratègia pressupostària de l’equip de govern durant els últims anys.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu d’ICV, Sebastián Tejada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *