UGT recomana a les “kellys” fer vaga per defensar els seus drets

El col·lectiu de «les kellys», les cambreres de pis que treballen al món de l’hosterleria i el turisme, han portat al Parlament tot un seguit de reclamacions.
Demanen un augment de sou, que els empresaris es comprometin amb un codi de bones pràctiques i que les tasques que se’ls hi encarreguin siguin assumibles. Des del sindicat UGT, recorden el paper fonamental que té aquest col·lectiu dins el sector i els recomanen pressionar l’empresariat per aconseguir millores en tots els sentits.

Segons Jesús Lodeiro, de la sectorial d’Hosteleria i Turisme del sindicat UGT, el problema ve generat per la reforma que va impulsar el govern del PP. Es van crear dos escenaris a partir d’aquell moment : el dels treballadors que estan regulats sota el conveni del sector de l’Hosteleria i els que treballen externalizats i estan sotmesos el conveni d’empresa. La diferència pot arribat a ser de 600 euros mensuals a favor dels que estan regulats pel conveni del sector. És per això que des del Sindicat afirmen que no es pot negociar mai a la baixa repecte al conveni del sector.

En aquest sentit, Lodeiro afirma que les cambreres de pis han de ser conscients de la importància que té la seva feina per al sector i reclamar els seus drets. És per això que fins i tot els recomana anar a la vaga, si cal, per aconseguir les millores que mereixen.

Lodeiro recorda que el sector turístic ha resistit bé la crisi i que ara, en ple procés de recuperació, les millores no s’ han traslladat als treballadors. El responsable d’Hosteleria i turisme dels sindicat afirma que alguns empresaris fan trampes.

Un altre dels problemes és el el fet que alguns empresaris s’aprofiten de la necessitat dels treballadors i els obliguen a treballar en negre.
Podeu escoltar l’entrevista que li hem fet a l’INFO VESPRE a Jesús Lodeiro aquí :

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *