Un aparcament versàtil per atendre les diverses necessitats d’estacionament a Calella

El nou aparcament púbic gratuït de la Riera Capaspre va entrar en funcionament aquest dilluns

L’aparcament públic i gratuït de la Riera Capaspre està pensat per adaptar-se i donar resposta a les necessitats que hi hagi en cada moment quant a la mobilitat de Calella. Ho ha dit el tinent d’Alcaldia de Mobilitat i president de Gestvia, Albert Torrent, en una entrevista a l’info Migdia de Ràdio Calella TV.

Ha subratllat el caràcter versàtil de la nova bossa de més de 130 places d’aparcament, al costat del Salicrú, obert les 24 hores del dia.

“És una zona d’aparcament exclusiu per a cotxes i motos, està prohibit per caravanes, autocaravanes i autobusos; però es contempa la possibilitat, per exemple, que el dia de l’Ironman que coincideix amb l’arribada dels participants de Oktoberfest i hi ha molts carrers tallars, d’habilitar-lo per autobusos. És a dir, buscàvem que tingués diferents funcions per atendre les diferents necessitats que hi ha a Calella”, ha exposat Torrent.

L’aparcament s’ha habilitat en un solar de 4.400 metres quadrats, amb una inversió de 25.000 euros. L’ha assumit l’empresa municipal Gestvia, que també es farà càrrec del lloguer anual de 18.000 euros, amb l’acord amb la propietat per als pròxims tres anys prorrogables.

La condició de gratuït afavorirà el seu ús per a llargues estades, tot i que Torrent adverteix que s’intentarà que hi hagi un mínim de rotació. “Està clar que no hi haurà problema amb qui vulgui deixar el vehicle aparcat una setmana, per exemple, però evitarem que això impliqui que no tingui cap tipus de rotació i hi hagi sempre els mateixos vehicles. En tot cas, pot ser un aparcament per a estades més aviat llargues”, ha comentat el president de Gestvia.

El president de Gestvia entén que la fórmula del lloguer de solars és, ara per ara, l’única possibilitat per dotar Calella d’una major oferta d’aparcament públic, atenent a la demanda existent. Una operació similar es va seguir per a la creació del Mercat-2, aquest però asfaltat i d’estacionament regulat per zona blava.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia i president de Gestvia, Albert Torrent, a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *