La Flama del Canigó arribarà a Calella per la revetlla de Sant Joan

L’any passat, la Flama del Canigó va encendre una foguera amb elements al·lusius a l’aplicació del 155 i el règim del 78

L’expresidenta del Parlament i una de les processades per l’1-O, Carme Forcadell, ha escrit el manifest que es llegirà a les poblacions que aquest diumenge rebran la Flama del Canigó. És una festa del foc vinculada al solstici d’estiu que simbolitza la renovació dels vincles que uneixen els Països Catalans i la persistència i vitalitat de la cultura catalana. Al cim del Canigó, desenes de persones voluntàries prenen el foc que s’encarregaran d’escampar pel territori perquè s’encenguin les fogueres de la nit de Sant Joan. A Calella la porten Òmnium Cultural Alt Maresme i els ADF de l’Alt Maresme, i amb el foc s’encendrà el peveter que s’instal·larà al Passeig Manuel Puigvert.

Els voluntaris de Calella aniran fins a Malgrat de Mar a buscar el nou foc de la Flama del Canigó, que del cim de la muntanya hauran baixat els membres del Grup Excursionista de Malgrat. La portaran fins al Passeig Manuel Puigvert, on es farà la cerimònia de rebuda i encesa del peveter i, seguidament, es procedirà a la lectura del manifest que enguany ha escrit l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

La tradició es manté a Calella gràcies a l’ADF de l’Alt Maresme i Òmnium Cultural Alt Maresme, de la qual Jaume Planas n’és el responsable.

Cada any s’hi han anat sumant més pobles. Al cim del Canigó s’encenen els quinquers que es traslladen a cada poble perquè també tingui la flama i pugui encendre la foguera de la revetlla de Sant Joan.

La lectura del manifest anirà a càrrec del Premi Ciutat de Calella 2019, Pere Puig.

Al mateix Passeig Manuel Puig es farà la revetlla popular de Sant Joan, a càrrec de l’Associació Cívica i Cultural Sant Quirze i la Confraria de Setmana Santa (22.00h).

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *