Un calellenc detingut en el marc d’una operació internacional contra el narcotràfic

Foto: Ministeri de l’Interior

Operació conjunta de les policies espanyola i italiana, amb la Direcció d’Antinarcòtics de Colòmbia, que s’ha saldat amb la intervenció de 380 quilos de cocaïna i la detenció de quatre persones. Dos dels arrestos es van efectuar a principis de mes a la província de Barcelona: es tracta d’un veí de Calella i d’un ciutadà italià. El Ministeri de l’Interior explica que formarien part d’una organització que pretenia introduir i distribuir l’estupefaent a Europa. Els investigadors han identificat altres col·laboradors que vinculen amb el Càrtel de Sinaloa, una organització que fins ara només operava als Estats Units.

El passat mes de desembre del 2019, la Direcció d’Antinarcòtics de Colòmbia i la Guarda di Fianza d’Itàlia van sol·licitar la col·laboració de la Policia Nacional espanyola en relació a l’enviament de 380 quilos de cocaïna procedents del país sudamericà i amb destinació Sicília, des d’on es pretenia distribuir la droga per Europa.

Fruït d’aquesta cooperació policial internacional, es va procedir a la detenció a Itàlia de dos dels investigats, de nacionalitat guatemalenca. Altres dos van ser arrestats als seus domicilis de la província de Barcelona. Un d’ells és un veí de Calella, de 42 de anys, i un altre de nacionalitat italiana.

El Ministeri de l’Interior espanyol qualifica l’operació contra el narcotràfic d’èxit policial perquè dos dels ciutadans mexicans que van desplaçar-se a Espanya i que es consideren col·laboradors de l’organització formen part de l’anomenat Càrtel de Sinaloa. És un grup dedicat al tràfic de drogues i blanqueig de capitals, i el principal subministrador d’estupefaents cap als Estats Units.

A resultes de la investigació, hi ha tres persones sobre les quals pesa una ordre de cerca i captura.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *