Esquerra convoca una nova trobada del Cafè republicà per parlar sobre l’emergència climàtica

Foto: ERC Calella

L’emergència climàtica centrarà la nova trobada del Cafè republicà que Esquerra Calella ha convocat per aquest divendres 14 de febrer (16h). El partit vol informar a la ciutadania de les accions que s’han impulsat des del Grup Municipal per avançar en la lluita contra el canvi climàtic. Per exemple la creació d’una taula municipal que s’ha convocat per aquest mes de febrer, encara sense data concreta.

El portaveu republicà, Xavier Ponsdomènech, ha lamentat haver-se assabentat de la convocatòria de la taula municipal de l’emergència climàtica a través d’un comunicat públic quan Esquerra va ser el partit que va proposar crear-la.

En la nota de premsa l’equip de Govern explicava que s’havia nomenat tres persones per formar part de la taula de treball, nosaltres no en teniem coneixement i tampoc sabiem que es convocava per aquest mes de febrer; tot i que ens hagués agradat participar-hi. És per això que aquesta mateixa setmana van enviar un correu proposant diverses entitats i personalitats de Calella perquè s’hi integrin.

El Govern Municipal va informar que el grup estarà composat per una part política – la representant d’Esquerra serà la regidora Míriam Sellés – i tres experts: el geògraf Martí Boada, el biòleg marí Francesc Peters, i l’ornitòleg Enric Badosa.

Els republicans estan a l’expectativa del treball que faci, tot i que creuen que la dotació econòmica de 1.000 euros que s’hi destina és irrisòria.

Quan veiem que s’utilitzen tants diners per coses que no són tan importants com ho és el futur del mediambient ens causa estupefacció (..) També hi ha la falta del tècnic de Medi Ambient dins la plantilla municipal. Davant d’això, hem de reforçar la taula perquè sigui el màxim de plural.

Esquerra ha traslladat públicament aquestes consideracions en les últimes sessions del Ple Municipal, justament al fil del debat del projecte de pressupost per aquest 2020.

Sobre això i altres qüestions se’n parlarà aquesta tarda a la nova trobada del Cafè Republicà que ha convocat el partit.

Exposar les dades del canvi climàtic a nivell local, parlar de la Llei del Canvi Climàtic del 2017 o de les vagues pel clima que s’han fet arreu del món; a més de la moció que vam presentar en el darrer Ple Municipal. I escoltar a la gent perquè aporti les seves idees.

La trobada es farà a la cafeteria Dos40, aquest divendres 14 de febrer a les 16h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *