L’Escola El Far inaugura la seva pròpia biblioteca amb un fons de més de 400 llibres

Dia de celebració a l’Escola El Far. Aquest matí s’ha fet la inauguració oficial de la nova biblioteca del centre, la primera que tenen, amb un fons de més de 400 llibres de narrativa i assaig, tots catalogats i classificats segons l’edat recomanada, que estan disponibles per consulta de l’alumnat. La comunitat educativa culmina així un projecte que va arrencar fa 4 anys i ha anat prenent forma gràcies a la implicació de la direcció, que hi ha apostat de manera decidida, la comissió específica de biblioteca que es va crear, i les aportacions de l’AFA. A la visita que s’hi ha fet avui, que ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Calella, Mariceli Santarén, i de la directora de la biblioteca municipal Can Salvador de la Plaça, Coral Prieto, també s’hi ha convidat a la mare d’una alumne de l’escola, Gemma Masdeu, que és bibliotecària i va fer el seu treball de màster sobre biblioteques escolars. Va posar els seus coneixements al servei del projecte.

La biblioteca escolar d’El Far ha rebut aquest matí la visita d’autoritats i després dels mateixos usuaris, l’alumnat, que han descobert aquest nou espai, amb diferents ambients, petit i colorista, que acull un fons de més de 400 llibres comprats o que s’han obtingut per donacions. Són majoritàriament contes o del gènere de la narrativa, però també n’hi ha d’específics per ampliar els coneixements a l’aula.

Aquest és un projecte que ha engrescat i implicat tota la comunitat educativa d’El Far, compromesa amb el foment de la lectura entre els més petits. S’ha començat a dinamitzar obrint-la durant les hores de pati, però s’hi faran d’altres activitats, tal com comenta la directora de l’escola, Roser Fernández.

És fantàstic veure nens que estan jugant al pati i venen aquí a llegir. A més, en l’activitat de padrins i fillols, que aquest curs es fa amb els grups de primer i cinquè, i venen aquí de manera rotativa.

La biblioteca escolar ocupa un antic magatzem de l’ala dreta del recinte, dins el complex de La Fàbrica. Hi ha dues grans prestatgeries, amb llibres de tot tipus, un espai central de lectura amb taules i cadires, i un altre més distès amb pufs de colors, on segurament s’hi asseuran els nens i nenes que acudeixin a la sessió de conta-contes amb Sílvia Serra que es farà aquesta tarda amb motiu de la inauguració.

A l’acte oficial hi ha assistit la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Calella, Mariceli Santarén, que s’ha mostrat il·lusionada pel projecte que s’ha fet realitat a l’escola.

És un espai ple de color i d’històries, i l’alumnat mateix pot crear les seves. Fa molta il·lusió que una escola pugui tenir aquest espai tan cuidat i creat amb tant detall.

La inauguració ha comptat amb la presència de la directora de la biblioteca municipal Can Salvador de la Plaça, Coral Prieto, i de la responsable de la comissió de biblioteca que s’ha creat a l’escola per fer el seguiment del projecte, Alba Colomer.

A més, la mare d’una de les alumnes que hi ha col·laborat. És la Gemma Masdeu, qui justament va fer un màster en Gestió i Direcció de Biblioteques mentre es desenvolupava la idea d’El Far i va dedicar el seu treball de final de màster a aquests espais escolars. A micròfons de Ràdio Calella TV, ha posat de relleu la important funció que desenvolupen en el procés d’aprenentatge dels infants.

Tenim lleis que diuen que les escoles han de disposar de biblioteques, però no les doten de personal ni de fons. Hi ha un 40% de les escoles de Catalunya que no en tenen. Per tant, em fa molta il·lusió que la direcció d’El Far, l’AFA i la comissió de biblioteca hi hagi apostat i contribueixi a apropar els infants a la lectura.

També ha comentat quins elements diferencien les biblioteques escolars de la resta d’equipaments oberts i per al públic de totes les edats.

La biblioteca escolar ha de mirar les característiques de l’alumnat, les llengües que hi ha, per exemple; dotar-les de llibres de coneixements, que és el que intenta ara l’escola, perquè els estudiants puguin seguir el seu aprenentatge a la biblioteca. Que vinguin aquí i trobin llibres que reforcin les assignatures que treballen a les aules.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *