Un exemplar de senglar baixa fins a la Plaça Conrad Prat

No és el primer cop que els animals s’apropen a zones habitades de Calella. Una usuària del grup de Calella al Facebook ha compartit en les últimes hores unes fotografies captades de nit en què es veu l’animal a l’àrea de jocs infantils de la plaça que hi ha a l’entrada lateral de la Fàbrica Llobet-Guri.

Sobre la presència cada vegada més freqüent dels senglars a prop del nucli urbà en parlava justament dimarts a la ràdio el portaveu dels Amics del Parc Dalmau. Josep Maria Juhé va relacionar-ho amb l’augment de la població d’aquesta espècia animal que sempre ha habitat al Montnegre.

El senglar ocupa un espai que abans estava en contacte amb altres espècies que en controlaven la procreació, però ara ho fa amb total llibertat, sense competència. Ara és un problema perquè hem exterminat els exemplars que se’ls menjaven.

Anteriorment se n’havien pogut veure a Can Carreres i al sector més elevat de Calella, a la zona de l’autopista i fins i tot a tocar d’edificis educatius i hotelers. Aquest cop, el senglar ha fet un trajecte més llarg aprofitant els camins naturals que surten del Montnegre.

Deuen baixar de la zona alta des del Montnegre i Can Carreres. Tenim la sort que estem tan a prop del Montnegre en termes biològic, que baixa avall a través del corredor de les Guilles i la Riera, que tenen poca activitat humana i afavoreix que els animals arribin a tocar de la costa.

La presència de senglars preocupa als pagesos de Calella perquè els malmeten els horts i destrossen els cultius.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *