[AMPLIACIÓ] Josep Grima, un dels ferits de la nit de l’1-O a Calella, testificarà dimecres al Suprem

Josep Grima, a la dreta, en un acte de protesta pels fets de l’1 d’octubre

Ha rebut la citació per testificar aquest dimecres a la tarda (16.00h) en el judici del procés, cridat per la defensa de Jordi Sánchez. Serà l’únic calellenc que passarà per la sala segona del Tribunal Suprem, on s’està jutjant als líders polítics i socials processats pel referèndum d’independència. Assegura que sent el suport i l’escalf de molts calellencs que, segons explica, segurament es sentiran representants per les seves paraules durant el judici. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Josep Grima afirma que té ganes d’explicar el què realment va passar durant la jornada de l’1-O a Calella i, si li pregunten, també pels fets de la nit a fora l’Hotel Vila, on ell va ser una de les víctimes de les càrregues per part d’agents de la policia espanyola que, de paisà, van saltar-se el cordó de seguretat que havien fet els Mossos per colpejar els concentrats.

Votants de l’1-O han estat citats a declarar aquesta setmana al judici del procés que s’està celebrant al procés, i entre ells hi ha el calellenc Josep Grima, l’únic veí que donarà testimoni de com es va viure aquella jornada a la ciutat. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Grima ha assegurat que té ganes d’explicar “la veritat”.

Vaig a explicat exclusivament la veritat. No viag a defensar res ni a ningú, només a dir la veritat i contestar el que em demanin totes les parts que hi ha a la sala.

Desconeix si l’interrograran concretament per les càrregues policials de la nit a fora l’Hotel Vila, a resultes de les quals ell va sortir-ne ferit. Uns fets que ha recordat, recalcant que els agents de paisà van saltar-se el cordó de seguretat que havien fets els Mossos d’Esquadra.

Vam anar allà a concentrar-nos perquè no ens semblava bé l’actuació de la policia espanyola. Tot anava bé, no hi havia cap incident, fins que va passar el que recullen les imatges. Això és la meva història, el que jo vaig viure, com moltes d’altres persones també ho van sentir, i si cal ho explicarem.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Grima reconegut cert nerviosisme per la declaració i per com l’impressionarà entrar a la sala i tenir el Tribunal al davant. En tot cas, ha dit, hi va preparat per respondre amb la veritat a totes les parts que li vulguin preguntar.

Pel que he pogut sentir, diuen que sí. Algun periodista comenta que a la sala fa fred, que és gran, i sembla que abans et fan estar sol en un passadís esperant el teu torn. Diuen que impressiona.

Josep Grima serà el cinquè a declarar durant el torn de tarda de la sessió del judici d’aquest dimecres 8 de maig. Si es repeteix el ritme de la setmana passada, quan també van testificar persones citades per les defenses dels processats, no caldrà que faci nit a Madrid. Viatjarà el mateix dia pel matí, i anirà acompanyat de familiars i de l’alcaldessa Montserrat Candini i de l’advocat Jordi Salbanyà.

Sortirem amb l’advocat i l’alcaldessa; ells interaran entrar a la sala per seguir el judici i la meva declaració (…) El desplaçament corre a càrrec de cada testimoni, si bé és cert que un cop allà es pot fer algun tràmit perquè et retornin la despesa al cap d’un temps.

Grima ha volgut posar de relleu el suport que ha rebut de part de molts calellencs d’ençà que es va conèixer que seria un dels testimonis d’una de les defenses del judici del procés. I es creu amb la responsabilitat de representar els que comparteixen el seu sentiment.

Em donen el seu suport i em transmeten la seva força. Un company em deia fa uns dies que encara recordava com em van recollir del terra i em van pujar a l’ambulància (..) Em sento més que acompanyat per la gent de Calella i entenc que molts es sentirà reconeguda per les paraules que pugui utilitzar.

Grima ha comentat que hores d’ara encara no tenen notícies sobre si ha prosperat o no el recurs que la Plataforma d’Afectats per l’1 d’octubre van interposar contra el sobreseïment dictat pel Jutjat d’Arenys de Mar en relació a la denúncia per l’actuació de la policia espanyola a l’Alt Maresme. En concret, a les poblacions de Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta.

Estem a l’espera. No tenim cap notificació i, de fet, ja ens va costar molt tenir el sobreseïment després que, pel que sembla, fessin un judici on només hi van citar la directora de l’Escola de Sant Cebrià, i la resta ho van ajuntar.

37 veïns de les tres poblacions de l’Alt Maresme han presentat denúncia per l’actuació policial per mitjà de la Plataforma d’Afectats per l’1 d’octubre.

Podeu escoltar íntegrament l’entrevista a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Veilchen ha dit:

    Error. No serà l’unic Calellenc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *