Un grup de ciutadans i l’Ajuntament impulsen una neteja popular de la platja

imatge d'arxiu.
imatge d'arxiu.

Aquest dissabte es farà una neteja popular de la sorra de les platges de Calella, que arran del temporal Gloria han quedat cobertes de brossa i restes vegetals, en una imatge que no es recorda en anys. S’està organitzant i planificant des del consistori, que vol recollir la iniciativa dels ciutadans que ahir ja van començar les tasques de forma manual. El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat, Albert Torrent, ha confirmat aquest matí que es farà dissabte al matí i que, en funció de la gent que respongui a la crida, es podrà cobrir un tram més o menys gran del litoral.

Torrent ha avançat que es convocarà a la gent que vulgui participar en la neteja de la platja a trobar-se a les nou del matí, aquest dissabte 25 de gener, a la zona del pas a nivell de Renfe. Llavors ja haurà passat el temporal Gloria.

Ara mateix desconeixem la quantitat de gent que vindrà, però estem plantejant concentrar tothom a la zona del pas a nivell, al Passeig Manuel Puigvert, i des d’allà anar-la destinant per la platja després d’explicar-los el sistema de treball.

El tinent d’Alcaldia de Serveis de ciutat ha aplaudit la predisposició de la gent que s’ha ofert a col·laborar en la neteja del litoral. Torrent ha explicat que de totes maneres les tasques s’haguessin hagut de fer manualment perquè la maquinària no està preparada per retirar elements de grans dimensions.

Aquesta neteja l’hem de fer manualment perquè és un residu massa gros per treure’l amb una màquina, perquè ens podriem emportar massa sorra. L’experiència ens demostra que s’ha de fer a mà, que ho haguéssim fet encara que no hagués sorgit la iniciativa dels ciutadans.

A més de canyes i restes vegetals, el temporal Gloria ha cobert la platja de Calella de molta brutícia i especialment plàstics. També ha portat molta sorra, fins al punt que va arribar a colgar la guingueta de la Platja de Garbí.

Albert Torrent ha explicat que la força de l’aigua que baixava de la Tordera i tot el que ha arrossegat ha acabat aquí.

Crec que ve de la Tordera, la regeneració natural de les platges d’aquesta zona es fa amb el sediment que arrossega. Com que ha multiplicat el seu cabal, s’ha endut tot el que trobava al seu pas. Potser també d’alguna riera (…) Òbviament, tota la sorra que ha desaparegut de Pineda, part ha vingut a Calella i s’ha aturat aquí perquè Les Roques actuen de dic natural. Això fa que aquí tinguem unes platges que, malauradament, altres poblacions no tenen.

Quant a les incidències en la mobilitat que va provocar la tempesta de la nit de dimarts a dimecres, en les últimes hores s’han pogut reobrir els accessos a les urbanitzacions Sant Quirze i Can Carreres i ja es permet el pas pel carrer Sant Joan.

Continua tancat el camí d’accés a les instal·lacions del Club Tennis Calella per Valldenguli. Al llarg del dia s’obrirà el tram de la carretera d’Hortsavinyà que continua afectat.

Hem hagut d’obrir un camí per anar a l’UMAC, perquè ara ni ells ni tampoc Serhs poden accedir als seus magatzems. Tenim afectacions a la Riera Capaspre, camins i xaragalls que estan impracticables. Aquest matí haurem d’anar planificant les feines, pensant que tota la maquinària pesada està treballant a tota la comarca i no hi ha molta disponibilitat.

Les màquines han començat a retirar la sorra que s’ha acumulat a la llera de la Riera Capaspre per deixar-la neta i garantir el curs de l’aigua en previsió de possibles nous ruixats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *