Un grup de joves porta a Calella el Banc Obrer Solidari d’Aliments

Font: BOSA Barcelona

Es tracta d’un projecte de recollida i repartiment d’aliments i productes d’higiène personal per a persones necessitades, que es planteja com una alternativa als circuits institucionalitzats. Té recorregut en grans ciutats com Madrid i Barcelona, però ara es planteja traslladar l’experiència al Maresme i arrecant i consolidant-lo primerament a Calella. El col·lectiu compta amb la col·laboració del centre social okupat La Bruna, des d’on es farà la distribució dels productes dos cops al mes a tothom qui hi acudeixi.

Pol Hernández, impulsor del Banc Obrer Solidari d’Aliments (BOSA) del Maresme i Calella, aclareix que la iniciativa no està lligada ni a partits polítics ni a moviments sindicals. Ha explicat a Ràdio Calella TV perquè es planteja com un projecte alternatiu al servei que aquí a la ciutat realitza Càritas Calella amb el suport de l’Ajuntament.

“Diríem que en el circuit actual falla la comunicació i la connexió entre les famílies usuàries i les institucions. Per això nosaltres plantegem una recollida a peu de carrer i amb l’objectiu d’ajudar-nos mútuament”, ha explicat Hernández, qui ha donat detalls del procediment que se seguirà. “La idea és fer dues recollides a la setmana i donacions en cap de setmana alterns. La nostra intenció és establir una base sòlida a Calella i a mesura que anem creixent amb nombre de voluntaris i de famílies, expandir el projecte pels barris més marginals i on necessiten més ajuda per tenir el pa de cada dia”, ha avançat.

La recollida es farà per diferents punts de la ciutat i el repartiment sempre des del centre social okupat La Bruna, que també farà les funcions de magatzem dels productes que els veïns donin.

Hernández explica que no es farà cap criba de les persones i famílies que demanin ajuda alimentària o productes d’higiène i de primera necessitat. Aquesta és una de les diferències quan al circuit actualment establert.

“Estem disposats a ajudar qualsevol persona, ja sigui d’aquí de l’Estat espanyol o Catalunya, o de fora; sense fer cap diferència. I no caldrà que passin cap filtre ni com un examen previ, qualsevol podrà venir i li oferirem aliments. Bàsicament demanem llegums, pasta i llet; i també productes essencials com bolquers o productes d’higiène personal”, ha afirmat el promotor del BOSA a Calella.

La primera recollida del BOSA a Calella es farà aquest divendres a les portes del supermercat Mercadona del carrer Sant Jaume, a les sis de la tarda. Encara no hi ha data pel repartiment dels productes que es farà des del centre social okupat La Bruna, al carrer Diputació.

Igualment, el col·lectiu de joves impulsors de la iniciativa preveuen organitzar una xerrada informativa sobre el BOSA aquí a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *