Els requisits d’Ironman per acceptar el canvi de data del triatló de llarga distància

L’organització de la prova esportiva ha llistat una sèrie de condicions prèvies a la comunicació oficial del canvi de data, que com va confirmar ahir l’alcaldessa, se celebrarà el dissabte 30 de setembre. Ho explicita en una carta signada pel cap d’Operacions Internacionals, en què responia a la proposta i petició que des de l’Ajuntament de Calella es va fer en conèixer que el referèndum d’independència de Catalunya està previst per l’1 d’octubre.

La principal preocupació de World Triathlon Corporation, i així ho assenyala en la carta enviada el passat 12 de juny, és com pot afectar l’avançament de la data a la planificació feta pels esportistes i els seus familiars. També ajustar-ho al calendari d’operacions de la pròpia organització.

IRONMAN Barcelona Date Change.tifÉs per això, que abans d’oficialitzar i comunicar que l’Ironman se celebrarà el dissabte 30 de setembre, es fan un seguit de peticions a l’Ajuntament de Calella [Vegeu la carta]. Entre elles, que després d’aquest canvi, la data serà inamovible i que es garanteixi que es concediran els permisos per les proves de natació, ciclisme i running sense cap cost addicional per a l’organització.

Igualment, que l’administració pública farà costat i intermediarà perquè els hotels i altres establiments d’allotjament que hagin pogut contractar els participants facin els canvis de reserves necessaris. I això sense cap cost de penalització per al client.

També exposa la seva preocupació pel fet de garantir el nombre de voluntaris que són necessaris per cobrir la prova esportiva. Des d’Ironman s’apunta que això pot resultar més difícil en una jornada de dissabte.

En la missiva, l’organització del triatló es mostra comprensiva amb els motius exposats per l’Ajuntament de Calella per plantejar-ne l’avançament 24 hores. “És la millor alternativa per tots plegats”, respon el cap d’Operacions Internacionals, Shane Facteau.

L’alcaldessa de Calella confirmava aquest dimecres a Ràdio Calella TV l’acord amb Ironman per avançar la competició al dissabte 30 de setembre per qüestions bàsicament logístiques, per les dificultats que suposaria que la prova coincidís amb la celebració del referèndum d’independència de Catalunya, anunciat també pel diumenge 1 d’octubre. Va indicar que a partir de la setmana vinent es farà la comunicació oficial als més de tres mil esportistes que hi participaran, la major part dels quals, com en anteriors edicions, de procedència internacional i viatgen amb acompanyants i familiars.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *