Un petit cap de fibló sorpren banyistes a la platja de garbí

Al voltant de les 6 de la tarda d’avui dimecers s’ha format un tornado a la platja de garbí. Inicialment era un cop de vent que ha aixecat polseguera, ha arrestrat tovalloles i ha sorpès banyistes que ha anat avançant en direcció cap al far fins que al topar amb la muntanya, ha donat mitja volta i, amb més virolència, ha tornat cap a la platja on ha aixecat tumbones.

La majoria els banyistes han sortit corrent espantats pel que semblava s’havia format davant mateix de la platja, un petit cap de fibló, en forma d’embut. Els caps de fibló es formen arran d’aigua i poden tocar terra provocant, a vegades, algun desperfecte.

Algunes de les tombones que hi havia a la zona de la platja de garbí han impactat als banyistes que estaven prenent el sol sense causar danys. L’episodi ha durat un parell de minuts. La gent s’ha vist sorpresa i ha sortit corrents a refugiar-se.


Els caps de fibló es formen per una diferència de pressió en les diferents alçades. Precisament aquesta tarda hi ha hagut una baixada brusca de la pressió atmosfèrica que ha propiciat que s’acabés format aquest fenòmen natural en que els vents, en el cas de caps de fibló ben formats, pot arribar fins als 116 km/h.

Aquesta tarda ha augmentat la intestabilitat, que juntament amb la baixada de pressió, les temperatures han disminuit fins a 10 graus de cop i ha fet un ruixat de 3,2 l/m2

 

 

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *