Un pot de mongeta blanca, l’origen del brot de botulisme

Mongeta-remollada

Trobat l’origen del brot de botulisme que va obligar a retirar de la venda productes de conserva de la marca Bon Preu. Les anàlisis practicades per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) han detectat presència de toxina botulínica en un envàs de vidre de 400 grams de mongeta blanca de la marca de la cadena de supermercats, envasada per l’empresa Hermanos Cuevas. Els dos bombers intoxicats continuen ingressats a l’UCI de l’Hospital Trueta de Girona.

Els lots d’envasos corresponen a la referència L-146-16, amb data de consum preferent el 31 de desembre del 2021. Tots els productes s’han retirat del mercat i es manté la recomanació donada dimecres passat perquè els consumidors revisin les conserves que tenen a casa i s’abstinguin de menjar els envasos sospitosos.

Els dos bombers intoxicats continuen ingressats a l’UCI del Trueta en estat greu. Els afectats van participar en un dinar amb set companys més al parc de bombers de Palafrugell el 27 de juny, quan van ingerir dos productes comprats en un supermercat proper. Van començar a trobar-se malament i van anar al metge amb símptomes característiques del botulisme: malestar general, vòmits, visió doble, dificultats per parlar i sensibilitat a la llum. Tots dos van ser immediatament hospitalitzats.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *