L’ANC Calella per la Independència també fa procés intern sobre el RUI

Membres de l'ANC, imatge d'arxiu
Membres de l'ANC, imatge d'arxiu

L’Assemblea Nacional Catalana es troba immersa en un procés intern en què els seus membres han de decidir la conveniència o no sobre de fer un RUI, un referèndum unilateral d’independència.

Un procés de debat intern que ha de culminar a mitjan d’aquest mes de juliol amb una consulta als seus associats els dies 15 i 16. El portaveu de l’ANC-Calella per la Independència, Josep Barri, n’ha parlat durant una entrevista que demà podreu escoltar al Bon Dia.

D’altra banda, l’ANC ha posat en marxa fa pocs dies, amb el suport d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, una campanya amb el títol «Les urnes no es jutgen» de suport a l’expresident Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega pel procés judicial obert contra ells per haver permès la consulta del 9N. Josep Barri diu que el món independentista té una postura clara i inequívoca de suport als 3 ja que el 9N el que van fer va ser posar les urnes al servei dels ciutadans.

Josep Barri lamenta que no existeixi una independència entre el poder judicial i polític a l’estat espanyol i, per això, des de l’ANC mantenen una postura forta de rebuig i de protesta davant la negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’arxivar la causa oberta per la consulta contra Mas, Rigau i Ortega.

D’altra banda, i preguntat sobre els actes de cara a la diada de l’11 de setembre, Barri ha avançat que enguany l’ANC aposta per fer actes descentralitzats i donar també importància a la resta del territori. Així, es farà un acte a Barcelona i d’altres, uns 4, a la resta de demarcacions del país. Josep Barri ha comentat a Ràdio Calella que enguany no serà una diada de marcar rècords com la dels últims anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat