Un sindicat policial denuncia que l’oficina compartida de Policia Local i Mossos incompleix la normativa

Imatge d'arxiu

Les instal·lacions de l’Oficina d’Atenció Ciutadana que hi ha a la plaça Vicenç Ferrer no reuneix les condicions exigides en termes de riscos laborals i de seguretat. Ho ha fet públic el Sindicat Autònom de Policia (SAP), que és el majoritari dins el cos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, que treballen conjuntament al local que funciona com a punt de gestió i tramitació de denúncies durant els mesos d’estiu. Es tracta d’un local de 30 metres quadrats on el sindicat ha detectat fins a vuit aspectes que suposen un risc potencial quant a l’accessibilitat, els riscos laborals i la seguretat en la prestació del servei; advertint que Catalunya es troba en nivell 4 d’alerta antiterrorista. Ho han posat en coneixement de l’Ajuntament de Calella i del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, també de Treball. No descarta que pugui acabar clausurant-se fins que es resolguin les deficiències.

El portaveu del sindicat policial, Valentín Anadón, ha denunciat en una entrevista a l’Info Migdia que el local no està correctament ventilat ni senyalitzat, que incompleix la normativa d’accessibilitat perquè hi ha un graó de més de 12 centímetres a la porta d’entrada i que tampoc disposa de càmeres de vigilància. El cas és que si els agents de la Policia Local i de Mossos que hi treballen han d’anar als labavos, ho han de fer als establiments que hi ha a l’entorn de la plaça Vicenç Ferrer.

Han de demanar que els facin un favor en un dels locals que hi ha a la zona, imagini’s (…) No hi ha lavabo ni ventilació interior. El màxim legal per treballar són els 27 graus i s’ha arribat a superar els 40 graus, quan els agents estan obligats a treballar amb armilles antibales, a sobre. No es compleixen les mes mínimes mesures del Pla de Prevenció Antiterrorista i recordem que estem en alerta 4. Les queixes del col·lectiu de Mossos i Policia Local ens han conduït en aquesta lamentable situació.

El portaveu del sindicat policial ha indicat que des de l’Ajuntament de Calella s’han començat a esmenar aquestes deficiències després de la inspecció feta a principis de juny, amb l’acompanyament dels caps policials de Calella i dels Mossos de Pineda de Mar. Recalca però que això ha estat gràcies a la intervenció de l’alcaldessa Montserrat Candini i no del tinent d’Alcalde responsable de Seguretat, Albert Torrent, que lamenta està tenint una actitud “passiva” en aquest afer.

Ho hem tingut que posar en coneixement de les autoritats laborals del departament de Treball que decidirà si es pot seguir treballant a l’espai o no. Igualment lamentem l’actitud del responsable de Seguretat, que no està afavorint una solució raonable. Sí que ho hem trobat en el cas del departament de Recursos Humans i d’Alcaldia. Al contrari de la passivitat que hem notat en el regidor.

El SAT no renuncia a restablir i normalitzar la relació amb el responsable polític de la Policia Local de Calella. Comparteix la necessitat de mantenir el servei que s’ofereix des de l’oficina de denúncies però no en les actuals condicions que han portat a una situació que qualifica d’insostenible.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al portaveu el sindicat SAP, Valentín Anadón.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.