Un terç de la població del Maresme ha rebut la primera dosi de la vacuna

Centre vacunal de Calella (Foto d’arxiu)
Centre vacunal de Calella (Foto d’arxiu)

La campanya de vacunació contra la Covid segueix avançant al Maresme, on ja hi ha gairebé un terç de la població que ha rebut la primera dosi del vaccí. En total són 133.433 persones. La xifra baixa fins el 13,82% en el cas de les persones que tenen la pauta completa. La comunitat científica creu que la immunitat de grup s’assoleix quan entre el 70 i el 90% de la població està immunitzada. Això inclou també les persones que han generat anticossos per haver passat el coronavirus.

El Maresme se situa entre les comarques catalanes on la cobertura vacunal està més endarrerida. Arriba al 29.79% en primera dosi i al 13.82% per a la pauta completa.

La Terra Alta és la comarca amb una cobertura més àmplia amb el 41% de la població que ha rebut la primera dosi. Li segueix el Pallars Jussà, la Ribera d’Ebre, les Garrigues, l’Alta Ribagorça, el Berguedà i el Ripollès.

Al Maresme hi ha una població de 447.824 habitants. Les dades epidemiològiques al territori són d’un risc de rebrot de 140,44 (alt) i d’una taxa de reproducció del 0,9.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat