Una exposició mostra els projectes finançats pel Fons Municipal de Solidaritat

Espai Mercat, ahir

L’Espai Mercat acollirà fins el 5 de desembre l’exposició ‘Calella és solidària’ que presenta els tretze projectes de cooperació internacional que s’han finançat mitjançant el Fons de Solidaritat. La dotació d’aquest 2015 ha estat de 40.000 euros, el 0,4% del pressupost total de l’Ajuntament de Calella.

Les entitats i ONG’s perceptores del Fons de Solidaritat que reserva l’Ajuntament de Calella per a la cooperació internacional mostren a l’Espai Mercat quins són els projectes que s’han desenvolupat arreu del món gràcies al finançament municipal. Es tracta d’una exposició divulgativa, elaborada a partir de plafons, on cadascuna de les entitats detalla les actuacions que s’han realitzat a l’Índia, Senegal, Gàmbia, el Sàhara, Bolívia, Guatemala o Colòmbia. S’acompanya de material informatiu i elements representatius dels territoris, i hi ha un espai per al projecte Cafè Calella que segueix la filosofia del comerç just.

Calella és solidària permet als ciutadans conèixer a què s’ha destinat el 0,4% del pressupost municipal d’aquest 2015. En total, 40.000 mil euros distribuïts segons s’estableix en les bases reguladores de la convocatòria que es presenta anualment, i dins la qual també s’hi compta l’aportació al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que enguany ha donat resposta, entre altres, a l’emergència creada arran dels terratrèmols de l’abril passat al Nepal. Calella hi ha contribuït amb 1.200 euros.

“Les entitats del Consell Municipal de Solidaritat presenten els projectes i les subvencions s’atorguen en funció dels barems establerts en les bases reguladores”, explicava la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando.

L’exposició Calella és solidària està participada per la Fundació Vicenç Ferrer, la Creu Roja, la Fundació Privada Pau i Solidaritat, l’Associació Sociocultural Moussa-Molo, Acció Solidària Sense Fronteres, l’Associació per l’Assessorament Ciutadà-Catalunya Casamance, l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara i Agermanament Sense Fronteres.

Enguany ha estrenat emplaçament i es podrà visitar fins el 5 de desembre a l’Espai Mercat, de dilluns a dissabte. És una iniciativa del Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *