Ramón Font (USTEC-STEs): “No és un atac personal o al sindicat, és un atac a l’escola catalana”

El portaveu del Sindicat de l’Ensenyament ha estat denunciat davant la Fiscalia per l’associació Hablamos Español, que l’acusa d’un presumpte delicte d’odi i provocació de la sedició per haver dit, arran de l’aplicació de l’article 155, que el professorat «no donarà classes en castellà» i que «no es renunciarà a parlar de política als centres educatius». El calellenc Ramón Font ha dit en declaracions a l’Info Migdia que seguirà defensant la llibertat d’expressió i de càtedra dels mestres, el model d’immersió lingüística i el treball perquè els alumnes tinguin pensament crític.

Font ha explicat que va assabentar-se de la notícia per una piulada a Twitter, que després han recollit diversos mitjans de comunicació. A hores d’ara no ha rebut cap notificació ni confirmació oficial de la presentació de la denúncia davant la Fiscalia, que en tot cas l’hauria d’admetre a tràmit. Ha agraït això sí les mostres de suport que ha rebut des d’ahir.

“La gent està entenent què està passant i veu que no és un atac directe cap a mi o al sindicat, sinó que és un atac al professorat, a la llibertat d’expressió i de càtedra i en definitiva a l’escola catalana. Això és una bomba contra el model d’immersió lingüística, que se’l volen carregar”, ha dit Font.

Font ha advertit que s’està orquestrant una estratègia de la por per acabar el model d’escola catalana que, ha recordat, va més enllà de la immersió lingüística, sinó que planteja una educació a partir del debat i la democràcia. És en aquest sentit, que ratifica les seves paraules del 8 de novembre, defensant que es parli de qüestions que tenen a veure amb la política a l’aula.

“Seria com si no poguéssim parlar dels climes. La política és un camp de les ciències socials que són objecte d’estudi als centres educatius (…) Volen fer-nos agafar por i no pot ser. Hem de seguir fent el que hem fet sempre, lògicament sense proselitisme; però això no ho fa ningú”, ha declarat el portaveu del sindicat.

Segons recullen alguns mitjans de comunicació, Hablamos Español assenyala que les declaracions de Font poden ser “constitutives d’una conculcació dels drets lingüístics dels alumnes i els pares”. L’associació es presenta com una entitat que defensa la llibertat de les famílies per triar la llengua.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Ramon Font:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *