Una família de refugiats sirians ja viu acollida a Calella

Roser Casanova i Núria Llagostera, Creu Roja Alt Maresme

Calella s’ha convertit des d’aquest dijous en la primera ciutat acollidora de la província de Barcelona. Va ser el moment en què va arribar una família de refugiats de Síria que ja ocupa un pis cedit per l’Ajuntament a través de la Fundació Hàbitat Solidari.

Aquests refugiats reben ara el suport i tutelatge dels tècnics de la Creu Roja de l’Alt Maresme. Calella és un municipi acollidor i es troba en la segona fase del programa que impulsa Creu Roja Catalunya i que correspon a la integració. Roser Casanovas, tècnica d’intervenció social de la Creu Roja Alt Maresme, ha explicat durant una entrevista a l’Info Migdia que aquests dies els ajuden a fer gestions per tal que siguin ciutadans de ple dret a Calella.

De fet, fa mesos que s’esperava l’arribada d’almenys una família de refugiats. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Calella ha posat a disposició de la Creu Roja un altre pis més de la Fundació Hàbitat Solidari per atendre a les persones refugiades que surten de les zones de conflicte, com és el cas de Síria. De moment però aquest segon pis no s’ocuparà per refugiats. Segons la coordinadora de la Creu Roja de l’Alt Maresme, Núria Llagostera, s’ha d’anar poc a poc per tal que el procés d’aquesta primera família que ara ha arribat es desenvolupi de la millor manera possible.

Núria Llagostera ha explicat que aquesta família està formada per dues persones joves que van arribar a Catalunya a finals de juliol de l’any passat. Han estat a Casa Bloc a Barcelona on han anat aprenent l’idioma i els costums del país.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb Roser Casanovas i Núria Llagostera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *