“Sí condicionat” a la demanda dels infants sobre el disseny de ludoteca per la Fira

Els consellers han demanat un espai de jocs variat, adaptat a nens i nenes de totes les edats, i també activitats artístiques i de manualitats per poder realitzar durant tots els dies de la Fira de Calella i l’Alt Maresme, el pròxim mes de setembre. Ahir es va celebrar la sessió de cloenda del primer curs del Consell Municipal dels Infants presentant la proposta de com volen que sigui l’espai de ludoteca a partir del treball fet durant quatre mesos, recollint l’opinió dels nens i nenes de la ciutat a partir d’entrevistes personalitzades.

Els 28 consellers van exposar que s’han tingut en compte diversos aspectes a l’hora de fer la proposta de ludoteca: que inclogués activitats per a nens i nenes de diferents edats, la seguretat, la convivència amb els altres usuaris del recint firal, i que les activitats a l’aire lliure no fóssin bèl·liques ni discriminatòries, i que es poguéssin realitzar tots els dies.

La proposta definitiva inclou un rocòdrom, tallers (papiroflexia, pintacares, concurs de dibuix sobre la fira, contacontes i titelles, manualitats…), jocs de taula (bitlles, tres en ratlla, dames, tangram, parxís, ‘Qui és qui’ o escacs), gimcana de recerca d’objectes per la fira i activitats robòtica, segons van explicar diversos consellers. Ho podeu escoltar a continuació:

Els infants volen que la ludoteca de la pròxima edició de la Fira aculli moltes i diverses activitats lúdiques i artístiques en els 308 metres de superfície que ocuparà.

L’Ajuntament de Calella va recollir la proposta dels infants donant-los un sí condicionat a les disponibilitats pressupostàries per fer-hi front. En tot cas, l’alcaldessa subratllava que la voluntat és atendre-la en el seu conjunt. “Com que la nostra voluntat és acollir el 100% del vostre treball i idees perquè la Fira sigui la dels consellers i conselleres, ho intentarem. Aprotarem per tenir aquests diners i poguem fer-ho pràcticament tot”, va garantir Montserrat Candini.

La sessió de cloenda del primer curs del Consell Municipal dels Infants de Calella, que es va constituïr el passat mes de febrer, també va servir perquè els seus integrants donéssin compte del conjunt de la feina feta. Van explicar com han estat treballant la qüestió dels drets dels nens i nenes del món, que era un altre dels encàrrecs que havien rebut.

“Vam treballar la convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides a través dels seus articles i els drets que acull i que són el de la llibertat d’expressió i de pensament, el de consciència i religió, el dret d’associar-se, a l’accés a una informació adeqüada, a la intimitat, a l’educació, el dret al joc i al descans”, van exposar els integrants del consell.

Però les sessions mensuals de treball i debat han donat molt més de sí. Els consellers no s’han limitat a atendre els encàrrecs rebuts sinó que també s’han engrescat a plantejar quins temes consideren que s’hauria d’abordar en el seu segon any de funcionament de l’òrgan de participació, a partir d’octubre. Del llistat de 14 projectes que van pensar en un principi, ahir van presentar-ne tres a la sessió de cloenda.

“Les propostes que considerem prioritàries són realitzar una campanya de reciclatge, un projecte de millora del Pati de l’Ós i l’adaptació de la senyalització per a persones amb alguna discapacitat”, van plantejar.

Els responsables municipals van celebrar la iniciativa dels consellers i es van comprometre a avaluar si aquestes propostes poden efectivament marcar l’eix de treball del proper curs 2017-2018.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *