Una trentena d’escriptores maresmenques participaran a la fira literària que se celebrarà aquest dissabte a Calella

La calellenca Núria Constans serà una de les escriptores que participaran a la primera edició de la fira literària

Parades de venda de llibres, presentacions i trobades amb lectors. Aquest és el menú de la Fira d’Escriptores Maresmenques que organitza el Consell Comarcal del Maresme i que celebrarà la seva primera edició, aquest dissabte 10 de novembre, a la Plaça de l’Església de Calella. Hi participaran una trentena d’autores de la comarca, entre les quals la calellenca Núria Martí Constants, que aquest 2018 ha publicat “Demà tindrem sort. La història de Joan Pacheco, un nen a l’exili”.

La tècnica d’Igualtat del Consell Comarcal del Maresme, Asmaa Aouttah, ha explicat el perquè encara avui és necessari donar veu i promocionar la producció literària femenina.

Com a servei d’igualtat del CCM que treballem per canviar mentalitats en favor de la igualtat de gènere i per valorar la contribució de les dones a la societat ens pertoca donar a conèixer el col·lectiu a través de diverses accions.

La Fira d’Escriptores Maresmenques se celebrarà aquest dissabte, de les deu del matí fins a les dues de la tarda, a la Plaça de l’Ajuntament. Les activitats es complementaran amb actuacions musicals i un espectacle itinerant a càrrec de Núria de Calella, que farà la lectura d’un passatge del considerat el primer llibre feminisme d’Europa: Els quartos de la Virginia, de Virginia Wolf.

Estem contents de comptar amb la participació de Núria de Calella i de la músic mataronina Zirena, que acompanyarà les presentacions i lectures de llibres dalt l’escenari amb cançons seves.

Tots els llibres amb presència a la Fira d’Escriptores del Maresme es podran trobar aquests dies a la Llibreria La Llopa i el Faristol.

La matinal literària des de la perspectiva femenina coincidirà amb la celebració dels actes del Mes per la Igualtat a Calella. En el marc d’això, aquest dijous es farà la presentació del Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista. Serà a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell (19h) i anirà a càrrec dels agents municipals implicats en l’atenció a la víctima.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la tècnica d’Igualtat del CCM, Asmaa Aouttah. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *