La CUP abandona la Plataforma Seguim Calella

Els cupaires confirmaven fa uns dies a través de les xarxes socials que no continuaran formant part de la Plataforma Seguim Calella que s’encarrega de decidir i coordinar l’acció independentista a la ciutat, però que hi seguiran donant suport i col·laborant des de fora, quan se’ls demani. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Albert Comas, de la CUP Calella, ha explicat que el grup de treball ha traçat una línia estratègica que difereix del que el partit considera prioritari, i que és el treball efectiu per implementar la República Catalana.

La CUP ha deixat d’assistir a les reunions del grup que s’encarrega de coordinar l’acció independentista a la ciutat, i que en continuen formant part el PDeCAT i ERC, a nivell polític; l’ANC-Calella per la Independència, Òmnium Cultural i el CDR de Calella, en representació de la societat civil.

Ho feien públic a través de la xarxes socials, i en una entrevista a Ràdio Calella TV, Albert Comas, n’ha donat els motius. Discrepen amb què s’hagi aparcat el treball d’implementació efectiva de la República Catalana d’acord amb el mandat de l’1 d’octubre per centrar-se en la lluita antirepressiva i a defensar els drets i les llibertats civils.

Hem observat que s’ha focalitzat la lluita únicament a la deriva antirepressiva, amb la qual hi estem lligats i hi seguirem col·laborant, però s’ha deixat de banda el treball per la implementació de la República.

La CUP lamenta que s’hagi renunciat a la unilateralitat, que és la via que defensem s’hagués hagut de mantenir després del referèndum.

Per nosaltres, la primera premissa és treballar des de la unilateralitat perquè creiem que Catalunya té la capacitat d’actuar com a subjecte polític propi; el segon, actuar des de la desobediència perquè ha quedat demostrat que el diàleg amb l’Estat espanyol és una utopia; i el tercer, treballar per assolir noves sobiranies.

La Plataforma Seguim Calella ha assumit el treball que va començar amb el Pacte Local pel Dret a Decidir que es va signar per la consulta del 9-N.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *