Jordi Turull als calellencs: “El nostre sacrifici i el vostre compromís farà possible la independència de Catalunya”

carta_turull

Amb motiu del primer aniversari de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, un grup de calellencs va enviar cartes de suport als líders independentistes en presó provisional o a l’exili. Van aprofitar l’acte que es va celebrar a la plaça de l’Ajuntament, on van oferir a tothom la possibilitat de signar una missiva que contenia el mateix text per a tots els destinataris. Jordi Turull, l’exconseller de Presidència del Govern Puigdemont i acusat de rebel·lió per la Fiscalia espanyola, ha estat el primer en respondre. Ho ha fet amb paraules d’agraïment i també de convenciment que, de forma democràtica i pacífica, i amb la unió de l’independentisme, Catalunya serà finalment lliure.

Jaume Planas, portaveu d’Òmnium Montnegre, ha llegit la carta de resposta de Jordi Turull al programa La Ciutat. Ell és el remitent dels escrits que s’han enviat a les presons de Lledoners, Pla de les Basses i Mas Enric –on hi ha els líders independentistes empresonats de forma provisional–; a Brusel·les, Escòcia i Suïssa, on s’ha exiliat part del Govern Puigdemont.

Turull referma el seu compromís amb l’objectiu de la República catalana, malgrat les estratagemes de l’Estat.

Ara no tenim, no tinc, per tot això i per vosaltres, cap dret al desànim i molt menys a la resignació i la renúncia. Al contrari: quan més evident és la injustícia i la voluntat d’escarment a costa del que sigui per part de l’Estat, de la mà de la seva cúpula judicial, més alt ha de ser i serà el nostre compromís.

I ha apel·lat a la necessitat que tot l’independentisme s’uneixi i vagi de la mà per fer-ho possible, encara que el camí –admet– no serà fàcil.

Patirem i costarà, sí, però si anem a la una i som perseverants, ferms i determinats, i actuem de manera cívica, ens en sortirem. El sacrifici d’alguns que assumim al servei d’aquesta causa i sobretot el compromís actiu de tantes i tantes persones ho farà possible. Cap por i cap complexe.

carta_turull

La carta està signada el 24 d’octubre, quan encara no s’havien fet públics els escrits de qualificació de la Fiscalia en relació a la causa pel procés. Li demana 16 anys de presó i inhabilitació per rebel·lió amb malversació.

L’Advocacia de l’Estat, en el seu escrit d’acusació, ho rebaixa als 12 anys de presó per sedició amb malversació.

L’acusació popular que exerceix el partit d’ultradreta Vox triplica la petició de pena de la Fiscalia per a tots els consellers del Govern Puigdemont.

A continuació podeu escoltar la lectura íntegra de la carta amb la veu de Jaume Planas, portaveu d’Òmnium Montnegre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat