Una trentena d’identificacions i una detenció després de dos dies d’intensa pressió policial a la Bruna

bruna 1 web00000000

La pressió policial a l’entorn de l’antic hostal La Gaviota s’anirà repetint de forma intermitent després d’aquest cap de setmana per contenir i controlar l’actuació del “grup delinqüencial” que l’ocupa. Així ho ha anunciat el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, qui ha celebrat la celeritat en què s’ha desplegat el dispositiu anunciat ara fa menys d’una setmana per part del director general de la Policia de Catalunya. S’espera que amb aquest operatiu i les tasques de vigilància diària que seguiran fent Policia Local i Mossos, amb patrullatge fins i tot estàtic, s’aconsegueixi recuperar la tranquil·litat al veïnat i al conjunt de la població.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha dit que l’operatiu conjunt que s’ha dut a terme aquest passat cap de setmana a l’entorn de la Bruna s’ha resolt amb diverses identificacions i una detenció.

Aquest control porta a fer identificacions, en van fer 27, i fruit d’això una detenció. A més, qualsevol acte que es pugui produir a les rodalies, saben que hi ha més vigilància i els ho compliquem. No és la solució, que arribarà amb el llançament, però ens ajuda a tranquil·litzar.

L’operatiu conjunt es va desplegar per sorpresa divendres i es va repetir l’endemà dissabte, amb la participació d’efectius de Mossos d’Esquadra (ARRO), Policia Nacional i Guàrdia Civil, a més de la Policia Local. Van situar-se a les cruïlla de Diputació amb carrer del Mar, a prop de l’edifici ocupat. Des d’allà, fins i tot, van llançar-los alguna pedra.

La seva actitud és de rebuig. Fins i tot, un dels dos dies en què s’ha actuat de forma contundent s’ha produït un llançament de pedra. Després hi ha hagut tranquil·litat. Una cosa és que tinguem una patrulla de la Policia Local o que també tinguem presència d’ARRO de Mossos. És més fàcil que acabin entenen que no poden fer el que vulguin.

I per aconseguir-ho, i com a mínim fins que es produeixi el llançament de la finca, la pressió policial es continuarà fent combinant l’operatiu conjunt amb les tasques de vigilància diària que fan Mossos i Policia Local.

Serà una vigilància que es farà de forma intermitent, amb la pressió d’aquests dos últims dies; perquè per part de Policia Local i Mossos és diària. Hi ha rondes que es fan cada dia, amb patrullatge estàtic també. Aquesta pressió serà més intermitent però es fa en el moment que creiem és més necessari.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha reiterat que dins la Bruna hi queda només un grup d’ocupants amb un clar perfil delinqüencial que actua a tota l’àrea metropolitana. Torres explica que utilitzen la Bruna com a base.

No podem parlar de residents de la Bruna, sinó que són un grup de nois que ocupen i la fan servir de “base d’operacions” perquè es desplacen per diferents ciutats, van i venen. Hi ha una certa itinerància que resulta perillosa.

Des del consistori es refermen en què la contundència de l’actuació policial permetrà que, un cop s’hagi executat el llançament de l’edifici, els ocupants marxin de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *