Una Setmana Santa sense guinguetes a la platja de Calella

Platja de Calella, diumenge

La Setmana Santa ha arribat aquest any enmig del procés de renovació de les guinguetes de platja. Estan adjudicades però encara no muntades per començar a treballar i atendre els primers turistes que han arribat a Calella, majoritàriament locals -catalans i espanyols- que sembla que podran gaudir d’uns dies força primaverals. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha reiterat que les cinc guinguetes obriran al maig i que aquest temps sense treballar es veurà compensat per les possibilitats que oferiran els nous bars de platja, que podran ser operatius durant tot l’any.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics relativitza el fet que les guinguetes de platja no estiguin operatives per aquesta Setmana Santa, que aquest any ha arribat d’hora en el calendari. Albert Torrent ha confirmat que les instal·lacions estan construint-se i que alguns adjudicataris estan perfilant millores quant a la distribució i equipament de la cuina; i que en breu es posarà fil a l’agulla a les veles que cobriran l’estructura. Uns elements que emularan estèticament les anteriors guinguetes.

Quant als terminis per a la seva posada en funcionament, Torrent manté que “s’hauran de tenir a finals de maig, però si és a principis de juny no ens enfadarem gaire”. “No podem passar d’aquí, tot i que la temporada arrenca a partir de Sant Joan, i quan les tinguem muntades donaran servei els 365 dies l’any”, ha afegit.

L’Ajuntament de Calella ha resolt l’adjudicació de les guinguetes de platja, amb la concessió de cinc d’elles. S’havia sol·licitat l’ocupació de platja en previsió de poder-n’hi instal·lar un total de 10, però no es van rebre ofertes o van haver-hi renúncies per a la meitat dels bars de platja trets a subhasta.

Pel que fa a la seva ubicació, quatre donaran servei a la Platja Gran i un a la Platja de Garbí. Davant d’aquest escenari, el Govern Municipal no descarta permetre l’obertura d’un altre tipologia d’establiments, més limitats respecte els serveis que oferiran les noves guinguetes, perquè cobreixin estrictament el litoral pròxim a la zona hotelera. “S’ha de valorar si hi ha la possibilitat de posar guinguetes més iguals que aquestes o val la pena que se n’hi hagi més petites. En tot cas, ens haurem d’acotar perquè la llei de Costes regula que han de tenir 20 metres de guingueta i 70 de terrassa, això és molt petit. Serà per donar un servei de begudes i entrepans freds”, ha exposat el tinent d’Alcaldia.

En tot cas, considera que s’haurà de valorar el servei que oferirà la platja de Calella en el seu conjunt i si hi ha la necessitat i la possibilitat de reforçar-lo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *