Vaga a Renfe pel traspàs de Rodalies a la Generalitat

Cinc dies d’aturades a Renfe convocades pel comitè d’empresa i els sindicats de treballadors pel traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya, que és un dels punts de l’acord entre el PSOE i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez, encara que no se’n coneixen els detalls. Demà divendres 24 de novembre serà el primer dia de vaga, que afectarà totes les línies de Rodalies i el servei de mitja distància. Ja s’han decretat els serveis mínims i, a partir del migdia, es podrà consultar la informació actualitzada dels horaris.

El Departament de Treball ha decretat els serveis mínims de la jornada de vaga de demà a Renfe, que afectarà a les línies de Rodalies i de mitja distància. S’ha fixat una freqüència de pas del 66% en les hores punta, de 6 a 9.30h i de 17 a 20.30h. La resta del dia, el servei quedarà reduït a un terç de l’habitual.

La informació d’horaris dels trens estarà disponible a les plataformes digitals a partir d’aquest migdia: www.rodaliesdecatalunya.cat, renfe.com, app’s de Rodalies de Catalunya i Renfe Cercanías i al telèfon 900 41 00 41.

Les aturades es repetiran el dijous 30 de novembre, el divendres 1 de desembre, el dilluns 4 de desembre i el dimarts 5 de desembre; aquests últims coincidint amb l’inici del pont de la Constitució.

El motiu de la vaga és l’acord entre el PSOE i ERC pel traspàs de Rodalies en el marc de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez i que suposarà que Catalunya passi a gestionarl’R1, R2 Sud i l’R3, incloent els trens i les línies. També contempla la creació d’una nova empresa que assumirà els actius de Renfe a Catalunya. Entre aquests, la gestió dels treballadors, un col·lectiu que s’ha mostrat reticent a deixar de formar part d’una empresa estatal. Els sindicats veuen amb inquietud l’acord i exigeixen que no només es garanteixin els “drets econòmics” dels treballadors, sinó també els “professionals i de mobilitat”.

Anunci d’inversió a l’estació de Calella

Renfe renovarà el sistema d’informació al viatger de l’estació de Renfe de Calella. Té més de 15 anys d’antiguitat i no pot oferir totes les funcionalitats actuals, segons ha informat la companyia, que ha presentat un pla de renovació per a tot Catalunya per un import superior als 7 milions d’euros i amb una previsió d’implantació fins a finals del 2025.

L’actuació contempla elements de megafonia, de visualització amb teleindicadors i monitors, i d’interfonia per permetre la comunicació de persones amb problemes auditius.

Altres estacions beneficiades per la inversió seran les d’Arenys de Mar, Blanes, Mataró i Tordera, de l’R1.

El finançament d’aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència NextGenerationEU.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *